MENI

B92 optužio Blic da im je ukrao tekst o ulepšavanju vagine

Medijska kuća B92 najavila je da će podneti tužbu protiv Blica ako u naredna 24 časa sa svog sajta ne povuče tekst o ulepšavanju vagine koji je kopiran sa portala B92, saopšteno je iz ove kompanije, a objavio je Njuz.net.

Sporni tekst se pojavio na Blicovom sajtu samo dan nakon što je tekst skoro identičnog sadržaja objavljen na sajtu B92, tvrde iz ove kuće.

- Krađu teksta primetio je jedan čitalac koji redovno prati članke na našem sajtu, tako što je svom prijatelju pokazivao aktuelne tekstove tih dana i naleteo na identičan članak na Blicu – rekla je za Njuz Vesna Dobrosavljević, urednica informative na sajtu B92.

- Tekst koji je objavio Blic predstavlja skoro od reči do reči kopi-pejstovan naš tekst. Da bi prikrili krađu, autori su nevešto pokušali da zamene neke reči, pa su tako umesto „kovrdžava“ napisali „loknasta“, umesto „pirsing“ stavili su „minđuša“, a reč „mesnata“ zamenili su rečju „nabrekla“, ali očigledno je da nisu uspeli da izmene suštinu teksta – rekla je Vesna Dobrosavljević.

- Time što su naslov „Kako da ulepšaš svoju mačkicu“ promenili u „Kako da ulickaš svoju ribicu“, učinili su da tekst sklizne u tabloidni treš – tvrdi urednica sa B92 i napominje da je njihov sajt poznat po iscrpnim tekstovima o penisu i vagini, zbog čega je ovo nedoličan potez kolega koji su pokušali da uđu na njihovu teritoriju.

Iz Blica su na ovu optužbu uzvratili prozivkom da je upravo B92 bio taj koji im je prvi ukrao tekst „26 načina da depiliraš svoje mačo loptice“, zamenivši ga naslovom „Preko 24 načina da ulepšaš svoje Rafaelo kugle“.

- Ne vidim kako oni to imaju ekskluzivno pravo na tekstove o genitalijama? Blic se bavio penisom i vaginom još dok B92 nije obrađivao ništa osim dosadne informative – navodi naš izvor iz Blica.

Miroslav Vujović, Njuz.net

Нема коментара:

Постави коментар