MENI

Tijanić i Mitrović: Svađa zbog Farme!

Na sajtu RTS objavljena je SMS prepiska generalnog direktora RTS Aleksandra Tijanića i vlasnika Pink televizije, a povod je izjava Ere Ojdanića da je bio u vezi sa maloletnicom.

Folker Era Ojdanić je u rijalitija Farma rekao da je bio u vezi sa maloletnicom, što je izazvalo oštre reakcije u domaćoj javnosti a posle objavljivanja tih informacija u medijima vlasnik Pinka Željko Mitrović je, tvrdi RTS, zapretio je da će se osvetiti Javnom medijskom što je "hitro poslao ekipu u RRA" zbog Farme.

Vlasnik Televizije Pink je, navedeno je na sajtu RTS, poslao SMS generalnom direktoru Aleksandru Tijaniću sledeće sadržine:

Mitrović: Pošto ste hitro poslali ekipu u RRA zbog "Farme" da ne okasni Era Ojdanić za Drugi Dnevnik, sad ćemo i mi, ne tako hitro ali svakako temeljno i dugoročno, da se na našoj maloj televiziji bavimo revizorskim izveštajem o poslovanju RTS-a, naravno iz razloga društvene odgovornosti! P.S. I tako nam treba dodatnog sadržaja za podizanje kredibiliteta našeg newsa!

Tijanić: Kao i uvek. Tačno uradi šta je u interesu normalnog društva.

Mitrović: Baš tako.

"Nakon SMS poruka usledilo je i javno 'upozorenje' u centralnoj informativnoj emisiji Pinka, odnosno najava da će se "ružičasta" televizija pozabaviti poslovanjem RTS-a."

Republička radiodifuzna agencija je u četvrtak zatražila izjašnjenje Pinka u vezi sa izjavom Ere Ojdanića od 20. marta, a transkript i sporni video-materijal su prosleđeni nadležnom tužilaštvu. Reagovalo je i Nezavisno udruženje novinara Srbije koje je pozvalo RRA i druge nadležne organe da reaguju povodom izjave Ojdanića.

Нема коментара:

Постави коментар