MENI

Angela Merkel u kupaćem kostimu

Fotografije sa odmora nemačke kancelarke Angele Merkel, koje su osvanule u mnogim medijima, nastale su bez njenog znanja i objavljene bez njene saglasnosti, rekao je zamenik portparola nemačke vlade Georg Štrajter.

"To su sve fotografije koje su nastale, fotografisanjem iz nekog skrovišta", rekao je Štrajter, a mediji prenose da je Merkelova ljuta zbog tih fotografija, odnosno, da nije time oduševljena.

"Možete pretpostaviti da nije uvek opuštajuće, kad je čovek na odmoru i ima osećaj da iza svakog ćoška u njega pilji jedan objektiv", rekao je Štrajter.

Nemački kancelar Angela Merkel, poznata i po tome što svoj privatni život skoro hermetički čuva, provodi svoj uskršnji odmor na italijanskom ostvru Iskija s mužem, ali u lepotama napuljskog zaliva, kako su saznali nemački mediji, uživa i sa ostatkom porodice - unučićima, mlađim sinom svoga muža i snahom.

Merkelova je najčešće fotografisana žena Nemačke, kada je u službi, ali su zato porodične fotografije, poput najnovijih sa Iskije, apsolutna retkost. Na njima je baka-Merkelova koja u jednoj ruci nosi pomorandžu, a u drugoj vodi unuče, zatim se vidi kako dečačiću pomaže da se popne na jedno uzvišenje, ili na plaži-opušteno, s rukom ispruženom prema detetu, zajedno s mužem i njegovim sinom ili svih šestoro zajedno ili u kupaćem kostimu...

Ove fotografije, pola godine pred savezne nemačke izbore, pokazuju Merkelovu kako, kao i milioni Nemaca, porodično, provodi svoj odmor, obučena u sportsku košulju i pantalone, s rancem, razbarušena, pored dece.
(B92)

Нема коментара:

Постави коментар