MENI

Horoskop za jul 2013.

Tokom naredne 4 nedelje, periodom izmedju 22. juna i 22. jula, vlada horoskopski znak Rak. Proverite kako se to može odraziti na Vaš poslovni i profesionalni status, ljubavne veze, zdravlje... Drugim rečima, oslušnite glas zvezda za sledeći mesec...



OVAN (21. 3. - 20. 4)

Posao

Ulaskom Sunca u znak Raka počećete da rešavate mnoga važna pitanja. Ukoliko ste stariji i imate već izgrađenu karijeru, vreme je da uradite nešto što se tiče saradnje sa strancima, da uložite novac u nekretnine ili da početkom perioda, odnosno u vreme punog Meseca, 23. juna, obavite razgovor sa nekim ko vam može pomoći da rešite neki važan problem.

Retrogradni Merkur, planeta komunikacije i putovanja, u velikoj meri može da doprinese odlaganju nekih poslovnih planova i verovatno nećete biti baš prijatan sagovornik. Mlad Mesec u Raku, 8. jula, u konjunkciji sa Merkurom čini vas veoma teškim za svaki oblik saradnje, a ukoliko ste mladi i odnedavno na novom radnom mestu, možete pomisliti da vas pretpostavljeni ne cene dovoljno.

Ukoliko se bavite poslom zbog kojeg ste poznati u javnosti ili želite da se proslavite, da uradite nešto veliko, prva Mesečeva četvrt u Vagi 16. jula donosi mogućnost susreta sa nekim ko će prepoznati vaš talenat ili će ceniti vaše kvalitete. Tokom celog perioda možete imati potrebu za luksuzim načinom života i potrudićete se da zaradite dovoljno da sebi priuštite nešto o čemu već dugo sanjate.

Mnoge predstavnike vašeg znaka očekuju dobici u igrama na sreću, možda ćete renovirati stambeni prostor, kupiti nekretninu ili otići na neko zanimljivo putovanje.

Ljubav

Tokom prvih sedam dana nemojte donositi nikakve bitnije odluke što se tiče ljubavnog života, pogotovo ukoliko pripadate poslednjoj dekadi znaka. Prvog jula bićete skloni da na impulsivan način reagujete na sve što vam ne odgovara u okviru porodičnog života, a mladi slobodni Ovnovi 1. ili 2. jula mogu ući u vezu sa Vagom, Lavom ili Bikom. Ukoliko ste rođeni krajem marta i početkom aprila, spremni ste da se prvih dana jula angažujete oko osobe koja je prilično strastvena, ali i egocentrična. Veza sa Jarcem ili Škorpijom može vam doneti mnogo stresa, dok će jedna Vodolija ili neki drugi Ovan privući vašu pažnju oko 13. jula. Ulazak Jupitera u znak Raka pozitivno utiče na sve dekade i verovatno ćete biti raspoloženi da uđete u brak, pogotovo ukoliko ste duže u vezi, ili ako ste u braku verovatno ćete razmišljati o preseljenju ili započinjanju zajedničkog biznisa sa partnerom. Ovnovi koji su rođeni sredinom sedamdesetih mogu imati osećaj da su na velikoj prekretnici, moguće je planiranje porodice ili značajne promene u okviru privatnog života.

Zdravlje

U dobroj ste kondiciji.

BIK (21. 4. - 21. 5)

Posao

Tokom prvih sedam dana ovog perioda možete doživeti mnogo prijatnih trenutaka, naročito ako budete na putu ili ukoliko imate potrebu da proširite krug saradnika. Potrudite se da budete što prilagodljivji jer je Merkur, vladalac vašeg astrološkog polja posla i kreativnosti, tokom celog perioda u retrogradnom hodu, zbog čega možete napraviti dobru procenu posla. Svaka vrsta posla u kojoj se od vas očekuje da pokažete smisao za dobru komunikaciju, da ste ubedljivi i spremni da zbog posla često putujete može biti za vas pravi izazov. Pazite da ne sklapate poslovne veze i ugovore ne znajući tačno o kome se radi. U vreme punog Meseca, 23. juna, mogući su veliki dobici u radu sa strancima, a u vreme poslednje Mesečeve četvrti, 30. juna, možete biti iznervirani tokom događaja koji vam neće ići naruku. Verovatno ćete dobiti pogrešnu informaciju koja će vas izbaciti iz takta. Ulazak Jupitera u vaše astrološko polje biznisa krajem juna može doneti priliv novca, ali u vreme mladog Meseca, 8. jula, a naročito posle 13. jula, ne ulazite u nepotrebne rasprave sa onima koji uspevaju uvek da vas isprovociraju. Finansijska situacija može biti prilično nestabilna zbog sklonosti da trošite više nego što zaradite ili da pravite velike planove u vezi sa proširenjem poslovanja za koje nemate pouzdane saradnike.

Ljubav

Slobodni Bikovi mogu se nadati interesantnom poznanstvu u vreme punog Meseca 23. juna, ali ukoliko imaju stalnog partnera i nameravaju da uđu u kratku tajnu avanturu vrlo brzo će biti razotkriveni, možda već oko 1. jula. Do 8. jula bićete previše samouvereni, posebno na rečima, a trebalo bi dobro da pazite šta kome pričate i obećavate, jer retrogradni Merkur, koji vlada astrološkim poljem ljubavi u Raku, čini vas previše podložnim utiscima i subjektivnsti. Nova ljubavna šansa za vas je pojava prve Mesečeve četvrti u zemljanom znaku Device, kada možete opet poželeti da se negde s nekim skrasite, da znate kome pripadate i s kim ste u vezi. Ulaskom Jupitera u znak Raka krajem juna imaćete više nego ikada želju za pravim sadržajnim porodičnim životom. Ukoliko ste dama Bik i poslednjih meseci ste bili posebno dominantni u ljubavi ili ste bili ste u vezi sa nekim Rakom, krajem juna kreće mnogo interesantniji period tokom kojeg bi trebalo što češće da izlazite sa prijateljima. Ukoliko ste dugo u vezi ili braku, pokušajte da se ne raspravljate sa partnerom o novcu. Moguća je veza sa izuzetno atraktivnom osobom, a, ukoliko ste slobodni, očekuje vas poznanstvo sa osobom koja se bavi privatnim biznisom, i to u vreme punog Meseca, 23. juna, negde na nekom putovanju, ili u vreme mladog Meseca, 8. jula, na radnom mestu.

Zdravlje

U dobroj ste formi.


BLIZANCI (22. 5. - 21. 6)

Posao

U vreme vladavine znaka Raka spremni ste za nove poslovne izazove, a ovogodišnji tranzit može biti posebno značajan jer ćete biti spremni da uđete u veliki biznis sa strancima ili da promenite posao. Mnogi od vas će se proslaviti, ili će dobiti posao koji će im omogućiti dobru zaradu. Već 23. juna osetićete uticaj mladog Meseca u vašoj astrološkoj kući otvorenih rivala i neprijatelja, ali će se zapravo raditi o ljubomori i zavisti jer ćete najverovatnije doživeti uspeh ili ćete sklopiti dobar posao sa strancima. Ulazak Jupitera u vaše drugo astrološko polje posla i novca u znak Raka krajem juna donosi mogućnost proširenja posla onima koji se bave privatnim biznisom, a oni koji žele da osnuju firmu mogu očekivti uspeh u poslovanju. Mlad Mesec u Raku, 8. jula, koji inače deluje stimulativno na vas, ovog puta će mogima praviti haos zbog konjunkcije sa retrogradnim Merkurom, vladaocem vašeg znaka, zbog čega bi trebalo dobro da pazite i ne donosite odluke u afektu. Rak i Jarac, kojim Saturn vlada, uglavnom se dobro razumeju, pa ćete tako i vi iskoristiti ono što vam se nudi, a to neće biti malo. Ući ćete u neku vrstu pregovora sa ozbiljnim poslovnim partnerima. Nemojte oklevati da prihvatite ponudu koju možete dobiti od jednog Lava ili Strelca u vreme punog Meseca, 7. juna, jer se može raditi o izuzetno dobro plaćenom poslu koji će vam omogućiti česta putovanja u inostranstvo ili neku vrstu stručnog usavršavanja. Ukoliko tražite posao, možete ga naći u nekom inostranom predstavništvu, najverovatnije oko 14. jula.

Ljubav

Ovaj period odgovara aktivnim muškarcima koji imaju dovoljno iskustva sa damama, ali i mladi Blizanci mogu biti veoma uspešni. Do 13. jula muškarci Blizanci pokazivaće inicijativu, a i mnoge dama će pokušati da budu veoma aktivne, pogotovo ukoliko im se dopada neki Ovan, Vodolija ili Strelac. I sa Lavom možete imati veoma uspešnu vezu. Problem sa kojim mogu biti suočeni i jedni i drugi je loša komunikacija i brzopletost, jer je Merkur, vladalac vašeg znaka, u retrogradnom hodu, što će mnogima doneti probleme posle 26. juna, naročito sa SMS porukama ili u komunikaciji preko interneta. Istovremeno, prelazak Jupitera, planete koja vlada vašim astrološkim poljem partnerskih odnosa, u Raka, donosi veći uticaj partnera na vas, a tranzit Venere preko vatrenog Ovna pojačava optimizam i želju za jednostavnom komunikacijom. Može vam se dopasti neko ko ni po kakvim pravilima astrologije nije vaš tip, na primer neki Jarac, dok bi Vodolija mogla da bude sjajan partner, posebno u vreme poslednje mesečeve četvrti 30. juna. Poznanstvo preko posla moguće je u vreme mladog Meseca, 8. jula, i to sa nekim ko je veoma ambiciozan. Ukoliko ste dama Blizanac dopašće vam se sportista, dok će muškarci Blizanci biti na "meti" neke dame koja je poznata u javnosti ili često putuje u inostranstvo.

Zdravlje

Budite posebno oprezni u saobraćaju.

RAK (22. 6. - 22. 7)

Posao

Dobar aspekt između Jupitera (planete dobrotvora, koji krajem juna ulazi u vaš znak) i Saturna (planete pravičnosti), kao i opozicija Jupitera i Plutona koja će biti sve naglašenija do kraja ovog perioda zahtevaće od vas da budete krajnje iskreni, uviđavni i kooperativni. Mnogi predstavnici vašeg znaka će planirati neki novi, privatni biznis, naročito posle 13. jula, a verovatno će praviti i planove kako da prošire poslovnu saradnju, naročito tokom poslednje sedmice juna. Tokom ovog perioda biće vam potreban neko ko će u vaše ime i za vaš račun obavljati neke veoma važne poslove. Mesečeve mene donose nove interesantne događaje, kako pun Mesec 23. juna, tako i mlad Mesec u vašem znaku 8. jula. Upravo u to vreme pažljivo čitajte sve što vam ponude, ugovore, dokumenta, poslovne ponude i budite spremni da prihvatite nove projekte, ali samo uz savet iskusnijih od vas. Mars, planeta akcije, energičnosti i brzine, vladalac astrološke kuće karijere i kreativnosti u vašem znaku, od 13. jula donosi potrebu za otvorenim iskazivanjem svojih stavova, što može biti mač sa dve oštrice, pogotovo ukoliko ste u bilo kojoj vrsti spora ili u neprijateljskim odnosima sa osobama na položaju.

Ljubav

Tokom većeg dela ovog perioda, Jupiter, planeta koja ne emotivnom planu donosi potrebu za sigurnošću ili vezu sa nekim ko posluje sa strancima, biće u dobrom aspektu sa Neptunom u Ribama, planeti koja joj je najsličnija, zbog čega možete, pogotovo ukoliko ste slobodni, dobiti želju da produbite odnos sa nekim ko često putuje, živi u drugoj zemlji ili se radi o strancu. Možete ući u vezu sa osobom koja ima brojne poslovne probleme, što može u priličnoj meri otežati vaš odnos. Saturn, planeta sporosti, principijelnosti i konzervativizma u dobrom aspektu sa Neptunom i Jupiterom u vašem znaku posle 1. jula može doneti stabilnost u vezi i "obećava" da vaša veza može da potraje. Posle 13. jula moguća je strastvena veza. Ukoliko partner ima velikih problema bilo sa finansijama ili u ostvarenju svojih prava i ambicija, potrebno je mnogo strpljenja da biste držali kontrolu nad događajima u vašem životu. Pozicija Venere, planete ljubavi i nežnosti, koja ima veliki uticaj na vaš znak, krajem juna ulazi u Lava zbog čega vam se može dopasti neko s posla, osoba sa kojom nemate mnogo dodirnih tačaka, ali joj se izuzetno divite. Ipak, dobro se pazite onih koji su skloni flertu i koji lako daju obećanja. U vreme mladog Meseca u vašem znaku, 8. jula, možete olako dati obećanje jednoj Devici ili Blizancima. Dame Rakovi trebalo bi da izbegavaju veze sa mnogo mlađim partnerima.

Zdravlje

Kontrolišite šećer u krvi.


LAV (23. 7. - 23. 8)

Posao

Merkur, planeta koja upravlja vašim poslovima, javnošću i prijateljima, tokom većeg dela perioda tranzitiraće retrogradnim hodom preko vašeg astrološkog polja tajnih neprijatelja. Često ćete sami sebi biti najgori neprijatelj. U ovom periodu mogući su veliki poslovni projekti, ali jedini problem može biti vaša neodlučnost za koji od dva posla koji vam se nude da se opredelite. Uran, planeta originalnosti koji vlada vašom karijerom, posebno kod onih koji su prisutni u javnosti, bave se umetnošću, sportom ili rade sa strancima, može vas učiniti prilično upornim u ostvarenju svojih ambicija. Ukoliko želite da uđete u neki privatni posao, trenutni period ne ide vam u prilog. Venera, planeta estetike ući će u vaš znak, zbog čega će biti naglašena vaša kreativna crta, a period je posebno dobar za sportiste i glumce. Prenaglašen znak Raka na vas može delovati totalno obeshrabrujuće, a kod onih koji su posebno talentovani ili inventivni može podstaći potrebu za učestvovanjem na nekim velikim i značajnim projektima. Od vaše darežljivosti malo ko ima koristi, tako da bi bilo dobro da upravljanje finansijama prepustite nekom ko se u to bolje razume. Ukoliko tokom ovog perioda nekom pozajmite novac, teško da će vam ga ikada vratiti. Putovanja u inostranstvo mogu doneti interesantne ponude na duži rok i zanimljiva poznanstva koja mogu biti veoma značajna za vašu dalju karijeru.

Ljubav

Bez obzira kog ste pola ili koje ste godište, u ovom periodu budite spremni na mnoge ustupke. Najteže će biti onima koji su skloni paralelnim vezama ili tajnim ljubavima iz bilo kog razloga. Ukoliko ste u vezi sa Bikom, Vagom ili Rakom, trebalo bi da budete lojalni partneru i verovatno će on biti spreman da na najpozitivniji način utiče na vas. Venera, planeta koja ima veliki uticaj na ove znake, krajem juna prelazi preko vašeg znaka, zbog čega ćete imati veliku potrebu za provodom i uživanjem. Ali, ukoliko sretnete Vodoliju ili Ovna oko 1. jula, ne ulazite ni u kakvu romansu niti flert, jer možete sebi prilično da iskomplikujete život. Kod većine Lavova porodični život je prilično sumoran ili, ukoliko su mladi, imaju osećaj da im roditelji ograničavaju mnogo toga. Rođeni sredinom ili krajem sedamdesetih nalaze se na nekoj prekretnici i imaju potrebu da, ma koliko dugo da su u vezi, uđu u brak ili započnu zajednički život. Mesec kao vladalac vaše astrološke kuće tajni i intuicije neće vam biti baš od pomoći. U vreme mesečevi četvrti možete biti preterano skloni promenama raspoloženja, što će na partnera delovati jako destabilizujuće, pa pokušajte da se uzdržite od kritika na partnerov račun 23. i 30. juna, 8. i 16. jula.

Zdravlje

Smanjite obroke.


DEVICA (23. 8. - 22. 9)

Posao

U ovom periodu mnogo toga bi moglo da se dogodi što će vam i te kako odgovarati, pa maksimalno iskoriste sve planetarne pozicije koje vam prilično idu naruku. Bilo bi dobro da budete kooperativniji, jer Mars, planeta koja podstiče kod vas kriticizam neće biti sjajno postavljena prema vašem znaku. Sve do pred kraj juna tranzit ove planete energičnosti preko Blizanaca može vas učiniti konstruktivnim, naročito pri rešavanju praktičnih problema, posebno ukoliko ste rođeni krajem znaka. Ipak, Merkur, vladalac vašeg znaka i vaše astrološke kuće karijere ide retrogradnim hodom i to preko astrološke kuće javnosti i prijatelja, zbog čega možete biti pomalo izmanipulisani, a da toga ne budete svesni. Planeta od koje možete imati koristi je Saturn, zbog čega bi trebalo da se držite ustaljenih šema i rasporeda poslova i da imate poverenja u Škorpiju ili Jarca, a ulazak Jupitera u znak Raka kod vas može da podstakne želju za proširenjem poslova, pogotovo ukoliko radite u nekom većem timu, grupi ili na nekom velikom projektu. Vaše kolege mogu imati pogrešnu percepciju stvarnosti i pokušaće svoj entuzijazam da prenesu i na vas. Ostanite racionalni i ne dopustite da vas bilo ko nagovori ne nešto što osećate da ne bi trebalo da prihvatite.

Ljubav

Ukoliko ste dugo u vezi ili braku, došlo je vreme da uradite nešto što bi moglo da kvalitet vašeg odnosa značajno poboljša. U ovom periodu verovatno ćete planirati preseljenje ili putovanje sa partnerom. Ali, dobro će proći i oni koji su slobodni. Muškarci Device mogu ući u tajnu vezu, jer Venera tranzitira preko njihovog astrološkog polja tajnih ljubavi. Mnogo toga bi moglo da krene nabolje, posebno u vreme punog Meseca u Jarcu 23. juna i u vreme mladog Meseca u Raku 8. jula. Međutim, između ta dva datuma, mogući su razni susreti, pogotovo 30. juna i 1. jula, koji mogu doneti neočekivane susrete sa osobama kojima nikada niste mogli da odolite. Ukoliko se radi o sportisti, osobi koja često putuje ili živi na nemačkom jezičkom području, bilo bi dobro da se ne nadate nekoj značajnijoj promeni u načinu na koji vaša veza funkcioniše, naročito ako traje duže od godinu dana. Ukoliko sretnete nekog ko vam je bio drag u mladosti, rado ćete se upustiti u flert ili ćete pokušati da obnovite vezu, pogotovo ukoliko ste u zrelim godinama. Tokom ovog perioda porodični život trebalo bi da bude mnogo kvalitetniji, a partneri koji su u barku trebalo bi da otputuju negde na odmor ili da se češće viđaju sa prijateljima.

Zdravlje

Moguća povreda na radu.


VAGA (23. 9. - 23. 10)

Posao

Nalazite se na velikoj prekretnici i ukoliko budete mudri, najverovatnije ćete uspeti da se postavite kako treba, da napravite pravi izbor i da nađete dva izvora prihoda. Verovatno ste već angažovani na dva podjednako dobro plaćena posla, što vam mnogo znači. Nekome je veoma stalo da s vama napravi dobar posao, ali retrogradni Merkur, planeta koja upravlja vašim poslovima u inostranstvu i astrološkom kućom vaših neprijatelja ne ide vam u prilog. Privlače vas poslovi sa strancima, ali kako će uz Jupiter, koji je simbol stranaca, biti i Sunce i Mars i to sve u Raku, u znaku koji pada u vaše astrološko polje karijere, možete napredovati, uglavnom radeći sa onima koji vode velike firme ili se bave krupnim biznisom. Upravo retrogradni Merkur koji takođe prelazi preko Raka može vas učiniti brzopletim i možete doneti odluku da pređete u neku inostranu firmu. Mnogi znaju šta vam nude i kakve planove pravite, a vi dobro znate ko vas doživljava kao konkurenciju. Intuicija vam nije trenutno najjača strana, a najveća mana vam je nestrpljenje i potreba da nađete sigurno radno mesto koje će vam obezbediti dobre prihode na duži rok. U vreme poslednje mesečeve četvrti 30. juna jedan Ovan, Rak ili Vodolija mogu vam ponuditi interesantan posao koji bi mogao da vam donese veliku popularnost.

Ljubav

Mlade ili slobodne dame Vage imaju šansu da uđu u brak ili u vezu koja vodi ka braku i da reše stambeno pitanje, dok sredovečne, bilo da su slobodne, u braku ili u dužoj vezi, najverovatnije će biti sklone kompromisima na njihovu štetu. Naglašen znak Blizanaca i Raka tokom ovog perioda sa ulaskom Jupitera u Raka može mnogima doneti nekog stranca u njihov život, poznanstvo na nekom putovanju ili vezu koja može izgledati prilično komplikovana. Tranzit Venere, vladaoca vašeg znaka preko Lava, donosi brojne mogućnosti na ljubavnom planu kada je u pitanju neki Lav, dok sa Ovnom ili Škorpijom možete imati prilično komplikovane odnose. Tokom poslednje mesečeve mene 30. juna i prve mesečeve mene 16. jula mogu vam se dogoditi interesantni susreti, nova poznanstva ili flert sa osobom prema kojoj nećete biti nimalo ravnodušni. Veza sa Ovnom, Vodolijom i Strelcem može prerasti u nešto mnogo ozbiljnije, ali su moguće i trzavice, baš kao što je slučaj i sa Blizancima ili Devicom, dok sa Lavom možete doživeti veliku ljubav. Retrogradni Merkur može doneti porodične nesuglasice ili mešanje porodice u vaše odluke. Ovakva pozicija Merkura često donosi probleme sa SMS porukama, tako da dobro pazite šta kome šaljete.

Zdravlje

Pazite se prehlade od klima uređaja.

ŠKORPIJA (23. 10. - 22. 11)

Posao

Ovo je jedna od onih godina na koju ste dugo čekali. Iako ste verovatno imali raznih promena u statusu, ukoliko se bavite poslom koji vam omogućava dosta slobode u odlučivanju, posebno ako poslujete sa strancima, tranzit Jupitera, planete koja je simbol inostranstva preko Raka donosi mnogo toga dobrog. Spremni ste za novi početak. Dobar aspekt između Jupitera (vladaoca astrološke kuće posla i novca), Neptuna (planeta mašte i kreativnosti, ali i simbol inostranstva) i Saturna (planeta odlučnosti i istrajnosti) u vašem znaku daje vam neverovatnu snagu. Ukoliko budete želeli da počnete da se bavite nekim novim poslom biće vam potrebna pomoć iskusnih koleginica ma kog pola da ste, osoba koje su dosta putovale, koje su obrazovanije od vas ili koje imaju iskustva sa finansijama i nekretninama. Venera u Lavu pojačava mogućnost plasiranja ideja na pravi način, neku vrstu ekskluziviteta koji vam je potreban. Retrogradni Merkur u Raku donosi nevolje onima koji ne umeju da rukuju novcem, koji nisu spremni da poslušaju savete mudrijih, ali u vreme punog Meseca 23. juna i mladog Meseca 8. jula bićete svesni da je u vašem interesu da zatražite savet stručnog lica u vezi sa poslom kojim se bavite. Mars, jedan od dva vladaoca vašeg znaka u Raku slabi oštricu vašeg "noža", pa je možete usmeriti u pogrešnom pravcu, ukoliko ne budete zadovoljni rezultatom. Pazite da ne izazovete zavist okoline i sa onima koji vas ne vole nađite način da izmirite račune.

Ljubav

Predstavnici vašeg znaka, bez obzira da li su slobodni ili ne, mogu se zaljubiti u osobu koja je rođena u inostranstvu ili je izvesno vreme živela u inostranstvu. Ukoliko vam se javi neko iz rane mladosti ili neko s kim ste u vezi od 2002. ili 2006, možete ponovo doći u iskušenje da obnovite vezu. Tokom ovog perioda u ljubavi vam se može dogoditi mnogo toga što ne očekujete. Zračićete harizmom kojoj će malo ko uspeti da odoli. Muškarci Škorpije biće u centru pažnje žena koje su im velika podrška u poslu, a žene Škorpije biće spremne da naprave ustupke ili da budu oslonac partneru. Osećaćete se zaštićenim i voljenim, čak i ukoliko ste slobodni imaćete stalno utisak da bi neko novi trebalo da se pojavi u vašem životu ili da neko intenzivno misli na vas. Pun Mesec 23. juna može doneti zanimljiv susret na nekom putovanju, a pun Mesec 8. jula u Raku susret u inostranstvu ili sa nekim ko je stranac. Ulazak Jupitera i Marsa u znak Raka može značiti velike strastvene i romantične ljubavi koje će doneti nezaboravne trenutke, najverovatnije na nekom putovanju.

Zdravlje

Smanjite obroke.


STRELAC (23. 11. - 21. 12)

Posao

Preko vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa do 13. jula prelazi Mars donoseći inicijativu poslovnog partnera, naročito nekog ko živi na nemačkom jezičkom području. Retrogradni Merkur, planeta biznisa može doneti pogrešnu procenu poslovnih partnera i njihovih ponuda. Venera, planeta novca, zadovoljstva i bogatstva u Lavu doneće nekoliko povoljnih poslovnih mogućnosti u vezi sa inostranstvom, pogotovo umetnicima ili sportistima. Finansijska situacija mogla bi značajno da se popravi u svakom pogledu, koliko zahvaljujući vašim naporima toliko i zahvaljujući podršci pretpostavljenog ili starijeg člana porodice. Kreativnost će biti dominanta crta vašeg karaktera koja će doći do punog izražaja. Poslednja mesečeva četvrt 30. juna znači mogućnost uspeha u radu sa osobama koje se bave sportom, nekim dinamičnim poslom ili su po prirodi takmičarski nastrojeni. Prva mesečeva četvrt 8. jula može doneti rivalstvo sa nekim ko je boljeg materijalnog stanja od vas, ali ko vam je iskreno naklonjen i želi da vam pomogne. Dobro pazite na šta trošite novac, možete doći do nekog povećeg iznosa preko nasledstva ili nekim drugim putem, ali ga verovatno nećete na mudar način potrošiti ili uložiti. Ponudu jednog Jarca ili Škorpije prihvatite, jer ćete dobiti priliku da napredujete. U vreme prve mesečeve četvrti 16. jula očekuje vas uspeh u radu sa Devicom, Rakom ili Jarcem.

Ljubav

Tranzit Marsa koji donosi poslovne mogućnosti, takođe donosi i nove prilike i u ljubavi. Do 13. jula tranzit Marsa donosi novu ljubav, zajednički provod ili flert. Nekome je veoma stalo da vas osvoji. U vreme poslednje mesečeve četvrti 30. juna imaćete mogućnost da se sretnete sa osobom koja vam je odavno veoma simpatična, možete se odlučiti da stupite u novu vezu, brak ili da upoznate nekoga ko će vam biti veoma značajan na duže staze. Jedan Ovan, Vaga ili neki Lav biće nestrpljivi i pokušaće da vas osvoje, ali vi najverovatnije nećete odoleti šarmu nekog drugog Strelca ili Vodolije. Dobar aspekt između Venere i Urana početkom jula donosi poznanstvo na nekom sportskom terenu ili na nekom koncertu. Ukoliko se bavite umetnošću ili posedujete neki talenat, moći ćete da preko zajedničkog hobija ili aktivnosti sretnete nekog ko će vam se svideti na prvi pogled. Pokušajte da izbegnete rasprave sa članovima porodice, naročito ukoliko oni ne odobravaju vaš izbor ili pokušaju da vam nametnu svoje mišljenje. Ukoliko ste dama, moguća je tajna ljubav sa jednim Ovnom ili Jarcem, a verovatno će u pitanju biti osoba koja nosi uniformu na radu.

Zdravlje

Budite pažljiviji, postoji mogućnost povrede.


JARAC (22. 12. - 20. 1)

Posao

Nalazite se u periodu tokom kojeg ćete realizovati neke svoje zamisli i to na najbolji način. Trudite se da dobijete priliku koja bi vam omogućila da vaše sposobnosti dođu do punog izražaja, ali ćete je sami stvoriti. Uvereni ste da možete da se dogovorite sa jednim Ovnom ili Škorpijom oko nekog za vas veoma bitnog pitanja. Moguća je saradnja sa osobama koje su istaknute u svom poslu i verovatno poznate u javnosti. Na samom početku perioda, odnosno 23. juna, kada pun Mesec bude u vašem znaku, uspećete da ugovorite posao sa Škorpijom ili Rakom. Potrudićete se da nađete najbolji način kako da se dogovorite sa jednim Lavom u vreme mladog Meseca 8. jula o zajedničkom poslu koji bi mogao da vam donese veliku popularnost. Merkur, planeta intelekta i biznisa koji vlada vašom astrološkom kućom posla i inostranstva u retrogradnom hodu može doneti probleme onima koji ne žele nikog da ispoštuju ili ukoliko nisu u stanju da se pridržavaju pravila koja im nameće neko s kim nemaju dobre odnose. Ovo bi mogao da bude jedan od napornijih perioda, pogotovo ukoliko radite nekoliko paralelnih poslova, ili ukoliko ste skloni da pregovarate sa onima koji se međusobno poznaju i možda vam nude slične uslove za rad. Potrudite se da mudro rukujete novcem i da ne ulažete u nešto što niste sigurni da će vam se vrlo brzo isplatiti.

Ljubav

Ne bi trebalo da se previše opterećujete nekim događajem iz prošlosti. Bićete u prilici da nađete najbolji način da se sa partnerom dogovorite o nekim bitnim pitanjima koja se tiču vašeg zajedničkog života. Verujete u mogućnost da nastavite vezu sa osobom sa kojom ste često dolazili u konflikt, pogotovo ukoliko je u pitanju osoba sa kojom u poslednje vreme uspevate sve bolje da komunicirate. U vreme poslednje mesečeve četvrti 30. juna trebalo bi da izbegavate rasprave, posebno u krugu porodice. U ovom periodu uspećete da pronađete način kako da sredite svoj život, jer ulazak Jupitera, planete bogatstva i inostranstva u vaš znak posle dvanaest godina donosi mogućnost poznanstva sa nekim ko je veoma ambiciozan i uspešan. Slobodni Jarčevi će verovatno uspeti da obnove vezu sa nekadašnjom simpatijom, ili će biti spremni da uđu u tajnu vezu sa nekim koga površno poznaju. Mnogi mladi Jarčevi mogu doneti odluku o stupanju u brak, čak i ukoliko su kratko u vezi. Veze sa strancima mogu biti mač sa dve oštrice i najverovatnije ćete imati priliku da započnete vezu sa nekim ko je mlađi od vas, živi u inostranstvu ili često putuje, ali je pitanje koliko će takva veza trajati.
Zdravlje

Dobro se osećate.


VODOLIJA (21. 1. - 19. 2)

Posao

Tranzit planeta preko znaka Raka donosi mogućnost započinjanja novog posla, ali i dosta rizika jer najverovatnije nećete moći lako da ostvarite svoje ideje. Jedan Strelac će vas pritiskati da prihvatite posao koji smatra unosnim i najverovatnije će vas zajedno sa Blizancima nagovarati da uđete u zajednički projekat. Osećate potrebu za nekim poslom koji bi mogao da vam donese ličnu satisfakciju ili koji bi vam mnogo značio, naročito ukoliko ste u prilici da radite dva posla istovremeno. Još niste načisto šta je za vas najbolje, jer 23. juna u vreme punog Meseca u Jarcu neko može da vas pokoleba u vezi sa vašom odlukom o saradnji sa Rakom, dok ćete 30. juna biti u prilici da se dogovorite sa nekom drugom Vodolijom ili Ovnom oko posla koji bi vam najviše odgovarao. Još uvek lutate i niste spremni na kompromis na koji Rak pristaje. Tranzit Venere vam pogoduje za rad sa Lavom ili Vagom. Sve što ima veze sa modom ili medijima može biti i te kako isplativo. Mlade, talentovane Vodolije osećaju potrebu da se iskažu, bilo u sportu ili u medijima i verovatno će uspeti da nađu posao u inostranstvu, posredstvom dobre agencije. Tokom ovog perioda budite naročito oprezni kada su u pitanju troškovi, jer možete nesmotreno ući u velike dugove.

Ljubav

Nalazite se u prilično napornom periodu jer Merkur, planeta komunikacije prelazi preko Raka u retrogradnom hodu od 25. juna, što bi moglo da vam donese dosta konfuzije u ljubavnom životu. Tranzit Marsa, planete strasti, do 13. jula donosi mogućnost veze sa jednim Ovnom sa kojim ćete se sasvim lepo razumeti sve dok se ne umešaju Jarac ili Škorpija. Prilično ste naivni po mnogim pitanjima kada se radi o partneru. Niste svesni koliko privlači druge i do koje mere je spreman da se upusti u za njega bezazlen flert. Trebalo bi da ga držite na oku, naročito u vreme punog Meseca 23. juna, ali i u vreme mladog Meseca 8. jula, kada ćete biti u prilici da preko posla ili nekih zajedničkih prijatelja upoznate osobu koja će vam se na prvi pogled dopasti. I stalni partner i vi možete biti izloženi riziku od ulaska u paralelnu vezu. Tranzit Venere, planete ljubavi preko Lava tokom ovog perioda donosi potrebu za provodom i najverovatnije ćete želeti da se češće viđate sa jednom Vagom ili Strelcem, koji verovatno nije slobodan. Ulazak Jupitera u znak Raka ne pogoduje januarskim Vodolijama, ali je povoljan za rođene pred kraj znaka, pa će najverovatnije planirati ulazak u brak, proširenje porodice ili zajednički život u inostranstvu. Tranzit Marsa je takođe naklonjeniji februarskim Vodolijama, jer kod njih podstiče želju za emotivnim vezivanjem. Međutim, donosi mnogo više strastvenu vezu nego pravu ljubav. Pazite da se ne zaljubite u nekog ko je površan, nedovoljno ambiciozan i prilično sujetan.

Zdravlje

Pazite se u saobraćaju.


RIBE (20. 2. - 20. 3)

Posao

Većina predstavnika vašeg znaka nalazi se u sjajnom položaju i možete očekivati nekoliko interesantnih poslovnih ponuda, mada tranzit Marsa preko Raka do 13. jula donosi nedovoljnu toleranciju prema onima koji drugačije misle ili biste mogli doći u konflikt zbog različitih koncepcija po nekom za vas bitnom pitanju. Kako vreme bude odmicalo tako će i vama, naročito februarskim Ribama, mnogo toga krenuti nabolje. Martovske Ribe će imati velikih problema sa autoritetima. Neko ko je ugledan, sposoban za biznis i sa mnogo novih ideja, daće vam na znanje da bi trebalo da se angažujete u zajedničkom projektu. Veliki zaštitni trigon, koji obrazuju Neptun u vašem znaku, Saturn u Škorpiji i od 26. juna Jupiter u Raku, utiče pozitivno na vaše finansijsko stanje. Tokom ovog perioda bićete u prilici da se istaknete u sportu, umetnosti, marketingu, izdavaštvu ili u nauci. Spremni ste da radite sa onima koji su inventivni i koji će verovatno uložiti svoj novac u neki projekat u kojem ćete i vi učestvovati. U vreme punog Meseca 23. juna dobićete povoljnu vest od nekog na koga niste računali. Kada bude faza poslednje mesečeve četvrti 30. juna bićete u prilici da se sa nekim vatrenim znakom dogovorite oko isplate honorara koji vam pripada, a u vreme mladog Meseca 8. jula verovatno ćete biti spremni da započnete novi posao preko kojeg ćete doći u kontakt sa strancima.

Ljubav

Za mnoge Ribe ovaj period je kao stvoren kada je u pitanju mogućnost ulaska u novu vezu, naročito ukoliko već duže vreme nameravate da se angažujete oko nekog Bika, Raka ili Škorpije. Ribe i Jarac su i dalje za vas dobar izbor, ali mlađi predstavnici vašeg znaka mogu biti veoma naklonjeni osobama koje imaju veze sa inostranstvom. Potrebno je da proširite krug prijatelja, ima onih na koje ste zaboravili, a upravo među njima kao i među nekadašnjim kolegama nalazi se neko s kim možete doživeti veoma lepu romansu. Ukoliko planirate putovanje, pogotovo u inostranstvo, moguće je poznanstvo sa nekim ko često boravi u Italiji ili SAD. Emotivne veze sa strancima takođe će biti ono što će vas privlačiti, čak i ukoliko ste u stalnoj vezi ili braku nećete moći da odolite čarima osobe koja je poznata po zavodničkim osobinama. Tokom juna, događaji će se smenjivati takvim tokom da nećete biti u stanju da ih pratite. Bićete u centru pažnje, a ukoliko ste muškarac, verovatno ste okruženi damama koje se utrkuju koja bi pre želela da bude u vašem društvu. Oni koji su u bračnoj krizi trebalo bi što pre da reše svoj status u braku, jer postoji opasnost da se partner odluči za neko radikalno rešenje.

Zdravlje

Dobro se osećate.
(Izvor: Novosti Zivot plus, conopljanews.net)

Нема коментара:

Постави коментар