MENI

Nova obrada Džonija Štulića: Ko te ima, taj te nema (AUDIO)

Branimir Džoni Štulić se sve češće iz Holandije oglašava putem Jutjuba obradama raznoraznih tema sa prostora bivše Jugoslavije. Vrhunski muzičar tako je sada obradio pesmu Baneta Krstića, koji kaže da mu je to jedno od najvećih priznanja.





"Ko te ima, taj te nema" čuli ste do sada u raznim verzijama, evo prve "električne".

Štulić je je nekadašnji pevač i gitarista jugoslovenske rok grupe Azra. Smatra se kontroverznim autorom i jednim od najvećih mističara jugoslovenske rok scene.

Početkom 70-ih osniva grupu Balkan sevdah bend s kojom svira sve od autorskih pesama, preko sevdalinki i narodnjaka, do Bitlsa. Nakon uticaja panka i novog talasa, Štulić je modifikovao svoj zvuk i neke stare akustične pesme preradio u električnoj varijanti. Godine 1977. formirao je novi bend po imenu Azra.

Prvi album Azre izašao je 1980. godine i smatra se jednim od najjačih debija u istoriji jugoslovenskog roka. Samostalno i sa grupom Azra, snimio je 16 muzičkih albuma, od kojih su mnogi prodati u tiražu većem od sto hiljada primeraka, s ukupnim brojem koji premašuje više od milion prodatih nosača zvuka.

Od početka 90-ih živi u Utrehtu Holandija, i bavi se pisanjem i prevođenjem grčkih klasika.

Нема коментара:

Постави коментар