MENI

Zašto sve više žena vara svoje muževe?

Žene se sve češće upuštaju u preljubu, a taj broj se u poslednjih dvadeset godina povećao za 40 odsto, zahvaljujući pre sbega finansijskoj nezavisnosti i društvenim mrežama...

Captainzz / Pixabay
Procenat američkih žena koje su bile neverne svojim muževima porastao je za 40 odsto, pa sada nevernih supruga ima 14,7 odsto. Broj preljubnika među muškarcima takođe je porastao, pokazuje statistika američkog "National Opinion Research" Centra.

"Muškarci će i dalje varati više nego žene, ali jaz među polovima skoro više ne postoji", izjavili su naučnici.

Ovo smanjenje razlike, posledica je niza faktora, među kojima je i činjenica da danas žene razvodom finansijski gube manje. Preljubu olakšavaju i društvene mreže, koje omogućavaju ženama da brže započnu odnose izvan braka.

Alton Abramovic, advokat za porodično pravo i brakorazvodne parnice iz Čikaga, otkriva da u poslednjih deset godina primećuje rast broja razvoda izazvanih neverstvima supruga.

Naučnik Danijel Bergner, koji u svojoj knjizi "Šta žene žele?" tvrdi da su pretpostavke o ženskoj seksualnosti već duži period pogrešne. Bergner tvrdi da su kulturološka očekivanja nekada sprečavala žene da češće počine prevaru.

Sve je veći broj naučnih radova koji sugerišu na to da je ženski libido jak poput muškog, iako je, tvrdi Bergner, to hiljadama godina potiskivano u kulturama u kojima dominiraju muškarci.

"Interes za usputni seks približno je jednak i među ženama i među muškarcima", kaže Bergner.

"'Tako da i mi muškarci imamo zbog čega da se brinemo."

Нема коментара:

Постави коментар