MENI

Horoskop za septembar 2013.

Danima i nedeljama u periodu izmedju 23. avgusta i 22. septembra 2013. vlada horoskopski znak Devica. U narednim redovima, saznajte kako bi se to moglo odraziti na Vaše živote, dakle šta vas čeka na poslu, u ljubavi, hoćete li se slagati sa ukućanima, kako će vas služiti zdravlje, da li i kako da investirate...

OVAN (21. 3. - 20. 4)

Posao

Uran u vašem znaku pokreće mnoge događaje, a kako obrazuje napet aspekt sa Jupiterom, Plutonom i Venerom naći ćete se na nekoj vrsti raskršća. Niste sigurni kojem poslu da date prioritet. Do kraja avgusta vladaće napet aspekt između Urana, vladaoca vašeg znaka, i Venere, planete koja vlada astrološki poljem partnerskih odnosa, što se na vas može odraziti u smislu pojačane ambicije, a to će dodatno biti pojačano tranzitnim Marsom, vladaocem vašeg znaka koji ulazi u Lava 28. avgusta. Ovo bi moglo savršeno da odgovara martovskim Ovnovima, naročito onim koji u to doba budu planirali posao sa Devicom, Rakom ili Blizancima. Početkom septembra imaćete razne susrete i razgovore, od kojih će vam odgovarati oni sa Lavom, Strelcem ili Vagom, ali sa Škorpijom ili Jarcem pregorovi verovatno neće biti laki. U vreme mladog Meseca 5. septembra verovatno ćete dobiti ponudu koja neće izgledati tako povoljno, ali će vas bliski saradnici nagovarati da je prihvatite. U ovom periodu poslovi sa javnošću doneće uspeh i satisfakciju, a dobro pozicionirana Venera može značiti neočekivano velike dobitke, moguće od predavanja, izdavaštva ili bavljenja umetnošću i sportom. Oko 10. septembra čuvajte se nelojalne konkurencije i tog dana ne bi trebalo da potpisujete bilo kakav ugovor, kao ni 14. i 18. septembra.

Ljubav

Za mnoge će ovo biti period burnih ljubavni, pogotovo za mlade Ovnove koji se bave sportom, jer je Mars, vladalac vašeg znaka, u Lavu gde donosi mladalačke ljubavi i poznanstva na sportskim terenima. Ukoliko ste stariji, a ipak u fazi zaljubljenosti, može se dogoditi da vrlo brzo poželite da stupite u brak i to predložite partneru, što će verovatno prihvatiti. Što ste mlađi ili ukoliko ste duži period slobodni, to ćete burnije reagovati na novo poznanstvo. Ako ste u vezi sa nekim ko živi u inostranstvu ili planirate zajedno sa partnerom odlazak na duže u inostranstvo, očekuje vas veoma buran period prilagođavanja. Vaga ili Blizanci mogu biti veoma značajni kao partneri, čak i ukoliko vi živite u inostranstvu, a trebalo bi da se posle dužeg vremena negde sretnete. Naglašen znak Device ne daje mnogo nade nervoznijim predstavnicima znaka Ovna da će lako naći rešenje problema, posebno kada je u pitanju veza sa ambicioznom osobom sa kojom nećete moći lako da nađete kompromisno rešenje, naročito ako živite na dve lokacije ili ste vi zbog posla često odsutni i putujete u inostranstvo.

Zdravlje

Manja nervoza stomaka.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

BIK (21. 4. - 21. 5)

Posao

Period tranzita Sunca i Merkura preko Device i Venere preko Vage savršeno odgovara većini predstavnika vašeg znaka. Ne samo da ste dobro organizovani nego imate i osećaj kada šta treba da uradite i kako da se postavite, naročito kada je u pitanju posao u trgovini, medijima, marketingu. Neko veoma sličan vama, Strelac, Bik, Rak ili Jarac, predložiće vam da proširite poslovanje i kako da se postavite u odnosu na jedan veliki poslovni izazov. Uz malo više dobre volje saradnika koje bi trebalo više da motivišete, pogotovo ukoliko ste od njih stariji i iskusniji ili na višem položaju, možete dobiti tačno ono što vam je potrebno, jer sami ne možete završiti sve započete poslove. U vreme poslednje mesečeve četvrti 28. avgusta imaćete razgovor sa osobom koja bi mogla da vam pruži konkretne savete i dobre ideje u vezi sa poslom. Mlad Mesec 5. septembra donosi mogućnost proširenja saradnje sa Devicama, Blizancima i Rakovima, a u vreme punog Meseca 18. septembra možete dobiti neočekivano veliku uplatu. Tranzit Jupitera preko Raka na vas deluje izuzetno stimulativno u pogledu proširenja saradnje sa strancima, posebno iz prekookeanskih zemalja. Tokom ovog perioda sa Škorpijom možete da obnovite poslovnu saradnju, i to pod dobrim uslovima. Predstoji vam neka vrsta pohvale ili nagrade za dosadašnji rad.

Ljubav

Veoma komplikovan odnos, ukoliko ste u vezi sa Strelcem, odnosno sa veoma ambicioznom osobom, koja je maksimalno posvećena poslu i dobrog materijalnog stanja. Dame Bikovi neće uspeti da "ukrote" Strelca ili Lava, a sa Devicom predstoje pomalo mučni razgovori o praktičnim pitanjima, ali, ukoliko budete dovoljno taktički, možete postići mnogo. Prenaglašen znak Device potencira praktična pitanja u vezi, kao da vam je potrebna neka vrsta garancije da ste na pravom putu da sebe obezbedite na neki način. Emocije su vam u drugom planu, važnije vam je da imate divljenje okoline i ukoliko vaš posao podrazumeva kontakt sa mnogo ljudi, bićete u prilici da shvatite koliko ste omiljeni. Mars u Lavu nije dobro postavljen za one Bikove koji ne mogu da se dogovore oko nekretnina, stila života ili nekih pitanja u vezi sa porodičnim obavezama. U ovom periodu bićete previše zahtevni što će partneru izuzetno smetati. Slobodni Bikovi neće znati gde pre da stignu, jer će ih pozivati na razne skupove, a imaće i mnogobrojne udvarače i potencijalne partnere. Uran u Ovnu i dalje deluje razdražujuće na vaš nervni sistem tako da ćete biti veoma osetljivi na svaku vrstu kritike. U suštini, veći deo perioda osećaćete se usamljeno, kao da nemate nikog ko bi vas razumeo.

Zdravlje

Povremena glavobolja.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

BLIZANCI (22. 5. - 21. 6)

Posao

Poslednja mesečeva četvrt u vašem znaku 28. avgusta, u vreme kada Mars bude ušao u znak Lava može značiti novu fazu u poslovanju sa diskretnim, ambicioznim i komunikativnim saradnicima. Sve do tada pokušavaćete na mnogo direktniji način da postignete nešto što vam nikako neće polaziti za rukom. Verovatno ćete morati da se priviknete na uslove koje vam postavljaju Strelac, Devica ili Lav. Rad u privatnoj firmi može doneti novu perspektivu u vezi sa poslom zbog kojeg ćete morati često da putujete. Najjači aspekt dveju planeta koji ima pozitivan uticaj na vas je između Marsa i Urana koji donosi nove poslovne ponude, mogućnost obnavljanja saradnje sa nekadašnjim kolegama, posebno sa Lavom ili Ovnom. Sa Vodolijom niste sigurni na čemu ste. Tranzit Merkura, vladaoca vašeg znaka preko Device, naročito u vreme mladog Meseca 5. septembra, može značiti dobru poslovnu ponudu, a od vas će zavisiti da li ćete je prihvatiti. Ulazak Venere, planete kreativnosti i vladaoca vašeg astrološkog polja tajni i tajnih neprijatelja, u Škorpiju 10. septembra donosi jaku konkurenciju i nemogućnost ostvarenja nekih planova zbog opstrukcije onih koji vam inače u poslednje vreme prave ozbiljne probleme. U vreme prve mesečeve četvrti 12. septembra očekuje vas iznenadna ponuda iz inostranstva ili već ugovoreno putovanje koje će se finansijski i te kako isplatiti.

Ljubav

Ljubavni život je u senci porodičnog. Svesni ste da morate prvo da rešite porodične probleme i da se posvetite onima kojima ste potrebni. Mars u Lavu i Uran u Vodoliji u dobrom aspektu mnogim Bliznacima pružaju podstrek za organizaciju sadržajnijeg ljubavnog života zbog čega ćete verovatno biti u prilici da se organizujete tako da ipak u okviru svog života nađete dovoljno vremena kako za prijatelje tako i za partnera. Ulazak Venere u Škorpiju 10. septembra i prva mesečeva četvrt u Strelcu 12. septembra može doneti neočekivanu romansu na nekom putu, negde gde se okuplja mnogo ljudi, možda u nekom većem gradu, na mondenskom skupu. Iako vam prija saznanje da ste popularni u društvu, na veoma mudar način sebe eksponirate i čak pokušavate da budete na neki način u senci i čuvate svoju privatnost od tuđih, često zluradih komenatara. Slobodni Blizanci očekuju poziv osobe koja već duže vreme živi u inostranstvu ili se nadaju pomirenju s nekim ko nema prijatnu narav.

Zdravlje

Nervoza i nesanica.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

RAK (22. 6. - 22. 7)

Posao

Tokom ovog perioda trebalo bi da budete maksimalno oprezni u radu sa onima u koje inače nemate mnogo poverenja, ili se radi o osobama koje su zbog posla spremne da se ogluše bilo o moral ili zakon. Posebno oprezni budite 28. i 31. avgusta, jer tih dana možete biti pod velikim pritiskom da prihvatite nešto što vam nikako ne odgovara. Predstavnici vašeg znaka su pod velikim uticajem i sporih i jakih planeta, što bi u ovom periodu moglo značiti nove poslovne ponude, promenu radnog mesta ili neke nove šanse na poslu. Početkom septembra, Venera i Jupiter, planete koje su izrazito jake u vašem znaku, obrazuju napet aspekt koji se reflektuje na vaše astrološko polje koje simbolizuje porodicu, nekretnine i privatan biznis. Kako imate velike ambicije, nećete odustati od svojih planova, a kao pouzdan saradnik mogao bi da vam bude jedan Lav ili eventualno Ovan. Pokušavate da pronađete najbolji način da uspostavite saradnju sa jednim Lavom ili Vagom, a već od 10. septembra kreće bolji period tokom kojeg ćete na lakši način uspeti da uradite nešto što vam do nedavno nije polazilo za rukom. Period oko punog Meseca 18. septembra može doneti satisfakciju ili neku vrstu pohvale inostranog poslovnog partnera, pogotovo ukoliko ste uključeni u neki veći projekat.

Ljubav

Tranzit Marsa preko znaka Lava posle 28. septembra donosi udvaranje osobe koju viđate na poslu, verovatno je u pitanju neko ko nosi neku vrstu uniforme, možda o sadašnjem ili bivšem sportisti. Tokom perioda moguća je romansa sa jednim Jarcem, biće veoma posesivan i od vas će očekivati da mu posvetite maksimalnu pažnju. Nekome se veoma dopadate, čak i ukoliko ste u braku ili dužoj vezi, pokušaće da vam se na neki način nametne. Sa stalnim partnerom bićete u prilici negde da otputujete i verovatno ćete to iskoristiti na najbolji način. Verujete u mogućnost obnavljanja veze sa jednim Bikom, Strelcem ili Škorpijom. Što se ljubavi tiče, situacija će se bitno popraviti posle 10. septembra, pogotovo ukoliko ste u emotivnoj vezi sa Bikom, Devicom, Škorpijom, Jarcem ili Ribama. Brzi hod Merkura, planete intelekta i logike, pomoći će vam da izađete na kraj sa često komplikovanim emotivnim situacijama, jer vam se može učiniti da ste deo ljubavnog trougla. Mnogim Rakovima potreban je savet psihologa ili nekog ko će im pomoći da reše svoje ljubavne dileme, dobrim savetom ili možda posredovanjem između njega i partnera.

Zdravlje

Budite pažljiviji za volanom.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

LAV (23. 7. - 23. 8.)

Posao

Mars, planeta akcije, koja je veoma naklonjena mladima, ambicioznima i onima koji rade na fakultetima, ući će u vaš znak 28. septembra, zbog čega ćete biti izuzetno uporni da se izborite za svoje mesto pod suncem. Uran, planeta koja donosi promene i buntovno ponašanje, nezavisno od uzrasta, u napetom aspektu sa dobro položenom Venerom u Vagi može doneti povoljne promene onima koji umeju da taktiziraju i koji su spremni da naprave balans između onoga što žele i što im se realno nudi. Ukoliko ste osoba od akcije, pravi je trenutak da se pokrenete i ne dozvolite bilo kome da vas u bilo čemu pretekne. U vreme mladog Meseca 5. septembra u vašem astrološkom polju posla i novca, verovatno ćete biti poslovno aktivniji i raspoloženi da krenete u akciju. Potrudite se da izbegnete sukobe sa autoritetima, bilo na poslu ili, ukoliko ste mladi sa roditeljima, jer je prisutan aspekt prevelikog bunta koji ne mora doneti pozitivan rezultat. Povoljni dani za pregovore i sklapanje posla mogu biti 7. i 8. septembar, kada ćete imati naklonost mnogih, uključujući i jednu Devicu, Strelca ili Vagu. Finansijska situacija će se bitno popraviti tokom ovog perioda, naročito oko 10. septembra kada ćete najverovatnije dobiti poslovnu ponudu iz inostranstva.

Ljubav

Jedan Strelac će pokušati da vam se nametne na fini, ali ipak veoma uporan način. Međutim, i jedan impulsivni, nestrpljivi Ovan ili tajanstvena, magnetična Škorpija potrudiće se da vam stave do znanja koliko ih privlačite. U svakom slučaju, nekome je veoma bitno da s vama uspostavi dobru komunikaciju, ali sa dobro postavljenim Merkurom, planetom koja simbolizuje komunikaciju i informacije, verovatno će neko vreme taktizirati pre nego što krene u akciju. Dobro će pripremiti "teren" kako ne bi bilo nikakvih iznenađenja i situacija u kojima neće moći da ima kontrolu nad događajima. To bi moglo da se dogodi kada Venera, planeta ljubavi uđe u Škorpiju, znak koji simbolizuje erotiku, što predstavlja izuzetno strastven tranzit ove planete ljubavi koji, međutim, donosi i posesivnost i sklonost ka ljubomornim scenama. Posle 10. septembra mnogo toga počeće da se odvija potpuno neočekivano za vas i u jednom trenutku bićete zaista zatečeni raznim događajima na ljubavnom planu. Osoba koja vam se dopada promeniće taktiku i verovatno ćete započeti igru "mačke i miša", u kojoj ćete svaki čas, i vi i partner menjati uloge. To će vam s jedne strane imponovati, ali isto tako može da vam u jednom trenutku postane i prilično zamorno. Ukoliko vam se dopada osoba koja radi sa strancima, živi u inostranstvu ili često putuje, moraćete da joj u nečemu popustite i da nađete način kako da je ubedite da imate dobre namere, jer će se verovatno raditi o nekom ko želi da zna da li planirate zajedničku budućnost.

Zdravlje

Smanjite obroke.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

DEVICA (23. 8. - 22. 9)

Posao

Tranzit Sunca preko vašeg znaka mogao bi da donese nekoliko promena. Ukoliko budete dovoljno mudri, one će biti pozitivne, a vi ćete biti spremni da prihvatite novi posao za koji ćete imati veliku podršku saradnika. Merkur, vladalac vašeg znaka sve do 10. septembra u vašem znaku daje vam sposobnost dobre procene situacije, kao i dobru komunikaciju sa Škorpijom ili nekim Jarcem. Pozicija svih mesečevih četvrti je dobra, naročito kada je u pitanju poslednja mesečeva četvrt 28. avgusta kada će i Mars, planeta energičnosti, ući u znak Lava i doneti vam pojačanu intuiciju i sposobnost procenjivanja sopstvenih kapaciteta. Tokom ovog perioda možda ćete biti pomalo usporeni, neodlučni i rastrzani između onoga što intimno želite i onoga na šta vam okolina ukazuje. Interesantnu poslovnu ponudu verovatno ćete dobiti u vreme mladog Meseca u vašem znaku 5. septembra i, ukoliko budete dovoljno energični i spremni na manji rizik, do 18. septembra, odnosno do faze punog Meseca bićete u situaciji da mnogo toga uradite. Ukoliko ste u poslovnoj vezi sa Bikom, Škorpijom ili Jarcem, pred vama je sjajan period, tokom kojeg ćete moći da se iskažete na najbolji mogući način, pogotovo kada je reč o umetnosti, finansijama, sportu ili pisanju. Tokom celog perioda Mars, planeta akcije u vašem astrološkom polju tajnih neprijatelja obrazuje veoma napet aspekt. Zbog toga bi trebalo da budite jako oprezni 2. i 3. septembra, jer ćete dobiti naizgled veoma povoljnu ponudu iza koje će se verovatno kriti neka vrsta zamke u finansijskom pogledu.

Ljubav

Vi ste ona strana koja dominira i koja donosi odluke. Svesni ste da svoj privatni život možete da učinite mnogo boljim i kvalitetnijim samo ukoliko budete spremni da u nečemu popustite ili da se prilagodite partnerovom tempu rada i njegovim poslovnim obavezama. U ovom periodu dame Device biće mnogo aktivnije od muškaraca predstavnika ovog znaka i trudiće se da na najbolji način osmisle zajednički život. Ukoliko vam se dopada osoba koja nije slobodna ili koja je pomalo tajanstvena, a uz to i sumnjate da ima neku simpatiju u inostranstvu, bilo bi dobro da je mnogo ne ispitujete i da se ne ponašate kao da je zaista nekakav krivac. Verovatno su u pitanju razlozi druge vrste o kojima ne želi da priča. Slobodne Device biće u prilici da u vreme prve Mesečeve četvrti 12. septembra upoznaju nekog ko im čini neku vrstu poslovne usluge ili koga će upoznati preko poslovnih kontakata. Device koje su duže od godinu dana u vezi mogu se odlučiti da uđu u brak ili da se presele u neku drugu državu, možda da zajedno odu u inostranstvo. Glavni problem u odnosima sa stalnim partnerom mogla bi da bude uzajamna ljubomora, ali i vaša potreba da često flertujete.

Zdravlje

Manje stomačne tegobe.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

VAGA (23. 9. - 23. - 10)

Posao

Očekujete da na poslu krene nabolje, što će se verovatno dogoditi uz pomoć jednog Lava ili Blizanca već u prvoj sedmici ovog perioda. Blizanci će pokušavati da na vas više utiču, ali posle 10. septembra situacija će se promeniti, pa ćete se vi truditi da se na svaki način nametnete poslovnim partnerima. Uspećete da uradite mnogo toga o čemu ste samo mogli da maštate. Mnogima je jasno koji su vaši kapaciteti i bićete spremni da se upustite u poslovni rizik, naročito u radu sa Škorpijom, Jarcem ili Devicom. Finansijska situacija nije tako sjajna, naprotiv, morate da budete mnogo racionalniji u trošenju novca i želećete da nađete novi izvor prihoda. Tokom ovog perioda jedna Škorpija će vam pružiti mogućnost da radite sa njom na nekom interesantnom projektu, koji bi mogao da donese veliku zaradu. U vreme poslednje mesečeve četvrti, 28. avgusta, i prve mesečeve četvrti, 12. septembra, bićete u svom elementu, veoma komunikativni i imaćete brojne ideje u vezi sa razradom poslova, dok u vreme mladog Meseca 5. i punog Meseca 18. septembra verovatno ćete osećati neku vrstu opasnosti od kolega višeg ranga, koji neće biti naročito spremni da s vama prave bilo kakvu vrstu kompromisa. Kako vreme bude odmicalo, tako ćete i vi biti sve energičniji u nameri da ostvarite svoje planove, a osoba iz "senke", odnosno jedna Vaga, Bik ili Ribe naći će vam se pri ruci.

Ljubav

Vaš znak je pod uticajem Venere, planete koja vlada vašim znakom i koja sve do 10. septembra prelazi preko vaše astrološke kuće ličnosti, donoseći mogućnost harmoničnih odnosa sa nekim ko nije nimalo jednostavna ličnost. Ipak, uspećete da pronađete način kako da sa tom osobom uspostavite dobru komunikaciju, pogotovo ukoliko ste dama Vaga, a vaš partner se bavi poslovima zbog kojih je prisutan u javnosti ili često putuje u inostranstvo. Verovatno je u pitanju izuzetno atraktivna i sposobna osoba koja će, bez obzira na to da li je slobodna ili ne, biti spremna da s vama ode na tajno kraće putovanje. U ovom periodu možete se naći usred ljubavnog trougla ili ćete biti povod nečijem razvodu, definitivnom raskidu sa prethodnim partnerom. Brzi hod Jupitera u Raku poslovnim Vagama donosi poznanstvo sa strancem, kao i spremnost da zbog te osobe iz korena promene svoj život. Povoljni dani su u vreme faza poslednje mesečeve četvrti, 28. avgusta, kada može doći do poznanstva na nekom putovanju, kao i oko faze prve mesečeve četvrti, oko 12. septembra, kada će vam se na nekom poslovnom sastanku verovatno udvarati osoba koja radi sa strancima.

Zdravlje

Smanjite napore.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

ŠKORPIJA (23. 10. - 22. 11)

Posao

Nalazite se u periodu tokom kojeg će prelazak Sunca preko znaka Device doneti brojne poslovne mogućnosti, ali baš tada nećete biti dovoljno aktivni, jer je Sunce u odnosu na vaš znak "slabo", zbog čega nećete biti spremni da se upustite u nove, veće poslovne poduhvate. Dok drugi grabe napred, vi pomalo tapkate u mestu i kao da se nalazite u fazi čekanja, odnosno pre bilo kakvog poteza želite da vidite kako se odvijaju poslovi u sferi vašeg poslovanja. Bik, Vaga ili Ribe mogu biti sjajni saradnici, a, ukoliko shvatite da nećete moći da ispoštujete rokove, obratićete se za pomoć nekom Raku ili Jarcu. Jedan Strelac na vas ima izuzetno pozitivan uticaj. Tokom ovog perioda jedna Riba će pokušavati na sve načine da vas nagovori da prihvatite njen poslovni predlog, vi ćete se odupirati, ali u vreme punog Merseca, oko 18. septembra, ipak će uspeti da vas nagovori da krenete u zajednički poslovni poduhvat. Sa Vodolijom budite veoma oprezni, jer će vam nuditi poslove koji vam neće odgovarati. Osim Vodolije, i Lav je jedan od opasnijih protivnika sa kojim nećete moći lako da nađete zajednički jezik. Mlade Škorpije u ovom periodu verovatno će započeti novu aktivnost, možda će preći na drugo radno mesto i biće mnogo aktivnije i spremnije da prilegnu na posao posle 10. septembra. Posle 10. septembra poslušajte savete neke ozbiljne, tamnokose, sredovečne koleginice koja će vam biti desna ruka u poslu.

Ljubav

Ovo bi mogao da bude izuzetno aktivan period kada je u pitanju ljubav, pogotovo sa Vagom, Bikom ili nekom drugom Škorpijiom. Izvesno vreme bićete jako zainteresovani za jednog Raka, ali ćete posle 28. septembra s njim često dolaziti u konflikt. Ukoliko ste stariji, svaka vrsta emotivnog odnosa koja od vas bude zahtevala da svoje planove podredite partneru, doneće probleme, jer nećete biti spremni da bilo šta žrtvujete zbog ljubavi. Na pravim ljubavnim "mukama" biće one Škorpije koje neće moći da odole čarima paralelnih veza. Nekome ćete biti izuzetno dragi i želeće, naročito u vreme mladog Meseca, 5. septembra, da vas uzme pod svoje, a vi ćete biti veoma raspoloženi da uđete u vezu koja može prilično da vam iskomplikuje život. Ljubavni susreti u okviru posla kulminiraće između 11. i 17. septembra, kada će vam se neko koga poznajete preko poslovnih kontakata, pogotovo ukoliko radite posao zbog kojeg ste poznati u javnosti, uporno udvarati. Tranzit Marsa, planete strasti, preko Lava mladim i slobodnim damama Škorpijama doneće mogućnost obnavljanja veze sa nekim sportistom ili osobom koja radi u banci, bavi se politikom ili je izuzetno ambiciozna.

Zdravlje

Manji nazeb.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

STRELAC (23. 11. - 21. 12)

Posao

Tranzit Sunca, planete koja ima veliki uticaj na vaš znak i koja vam donosi popularnost, motivaciju i entuzijazam prelaskom preko vašeg desetog astrološkog polja karijere u Devici deluje na vas pomalo ograničavajuće, naročito ukoliko ste u poslu orijentisani na Jarca, Škorpiju, Devicu ili Blizance. Imate utisak da vaša karijera zavisi od drugih, možda čak i od nečijeg hira. Ukoliko imate bilo kakve neraščišćene finansisjke račune sa bilo kim, taj problem trebalo što pre da rešite. Bilo bi dobro da započnete neke nove, samostalne projekte, a naročito uspešni mogli bi da budu mali preduzetnici, oni koji nisu pretenciozni, previše ambiciozni i nerealni. Svaki drugi pokušaj da pokrenete sopstveni biznis, ukoliko ne budete imali podršku Ovna ili Lava, neće imati srećan ishod. Tokom ovog perioda verovatno ćete imati nekoliko razgovora u četiri oka sa Rakom, Blizancima ili Lavom, a u vreme prve mesečeve četvrti 12. seprtembra pokazaćete maksimalnu inicijaticu i stvar preuzeti u svoje ruke. Svaka vrsta stručnog usavršavanja donosi satisfakciju i mogućnost napredovanja, naročito ukoliko podrazumeva da izvesno vreme boravite u inostranstvu ili da obnovite saradnju sa strancima. Ukoliko budete primorani da sarađujete sa Ribama, nemojte im se mnogo suprotstavljati, pogotovo ukoliko ste imali dosta konflikata u prošlosti ili ako se radi o vašem pretpostavljenom.

Ljubav

Komplikovan period za one koji ne znaju šta hoće ili nisu dovoljno iskreni prema stalnom partneru. Svaki pokušaj da na silu održite vezu u kojoj nema iskrene ljubavi neće doneti rezultat, naročito ukoliko vam je partner u znaku Blizanaca, Lava ili Ovna. Naglašen znak Lava sa tranzitnim Marsom posle 28. avgusta može doneti strastvnu vezu sa nekim ko će pokušati da dominira nad vama i ko će vam na neki način postaviti uslove pod kojim vaša veza može da se odvija. Ukoliko tokom ovog perioda budete često na putu ili upoznate nekog na službenom putovanju, pogotovo u inostranstvu, imaćete buran period, verovatno će biti i ljubomornih scena, flerta, sklonosti ka avanturi. Dame Strelčevi mogu biti u emotivnoj vezi sa osobom koju će upoznati preko posla, možda na nekom službenom putovanju, a verovatno će biti u pitanju neko ko radi u medijima ili se bave sportom. Oni predstavnici vašeg znaka koji su tokom poslednjih godinu dana imali probleme sa partnerom ili pokušavaju da usklade svoje odnose, ne bi trebalo da donose nikakve radikalne odluke već da potraže mišljenje prijatelja, savet stručnjaka ili pomoć roditelja. Mnogi Strelčevi, koji su kratko u braku, tokom ovog perioda mogla bi da obraduje činjenica da će postati roditelji.

Zdravlje

Mogući reumatski bolovi.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

JARAC (22. 12. - 20. 1)

Posao

Iako predstavnicima vašeg znaka savršeno odgovara tranzit Sunca preko Device, prelazak Venere, planete kreativnosti, preko Vage i vašeg astrološkog polja karijere od vas će zahtevati mnogo strpljenja i spremnosti da mnogima napravite ustupke i uradite nešto što inače ne biste. Ukoliko vam se bude obratio za savet ili vam bude poslao poslovnu ponudu neko na koga niste računali, ali ga smatrate izuzetno bitnim kao saradnikom, ili ako budete želeli da proširite saradnju na firme koje posluju sa inostranstvom, moraćete da pokažete mnogo strpljenja u radu sa jednim Lavom, Ovnom ili Strelcem. Period poslednje mesečeve četvrti oko 28. avgusta i prve mesečeve četvrti 12. septembra može doneti izvesne probleme u komunikaciji sa saradnicima i sa onima od kojih ćete verovatno imati velika očekivanja. Ukoliko budete dovoljno mudri, uspećete da iskoristite vreme mladog Meseca, 5. septembra, i vreme punog Meseca, 18. septembra, i da učvrstite pozicije u radu sa onima koji često putuju, možda sa osobama iz drugih gradova ili iz inostranstva. Ovo bi mogao da bude jedan od značajnijih perioda za početak novih poslova, za one predstavnike vašeg znaka koji su spremni da istraju u onome što žele i koji ne dozvoljavaju da ih bilo ko u tome spreči.

Ljubav

Imate veoma ozbiljan i tradicionalan pristup ljubavi. Uporno pokušavate da stabilizujete svoj ljubavni život, ali i da sebi obezbedite dovoljno slobodnog vremena da vam ostane za porodicu ili stalnog partnera, a da to ipak ne bude na uštrb poslovnog života. Slobodni Jarčevi očekuju da im se javi neko koga su upoznali na nekom javnom mestu, u okviru posla ili nekog velikog poslovnog skupa, moguće negde u inostranstvu. Mnogi predstavnici vašeg znaka previše racionalno pristupaju ljubavi, pogotovo ukoliko već imaju neko loše iskustvo i mogu biti prilično nepoverljivi čak i prema partneru koji im je u stvari odan. Ukoliko vam se dopada Ovan, od kraja avgusta trebalo bi da budete mnogo otvoreniji, jer će partner pokazivati više strasti nego vi, a vašu uzdržanost mogao bi pogrešno da protumači. Tranzit Venere preko znaka Vage i Škorpije posle 10. septembra donosi mogućnost obnavljanja veze sa osobom koja vam je nekada bila veoma draga, ili će neko prijateljstvo prerasti u ljubavnu vezu koja ima perspektivu. Veza sa Vodoilijom, Ovnom ili Lavom može biti veoma stresna, dok će Blizanci i Devica očekivati od vas više nego što ste u stanju da pružite.

Zdravlje

Poboljšajte imunitet.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

VODOLIJA (21. 1. - 19. 2)

Posao

Za većinu predstavnika vašeg znaka ovo nije dobar period, jer većinu poslovnih planova nećete uspeti da ostvarite, pogotovo ukoliko se bavite odgovornim poslom. Iako vam je na prvom mestu sigurna zarada, tokom ovog perioda bićete spremni da uđete u pomalo rizičan posao koji zahteva od vas i dobru fizičku kondiciju i sposobnost snalaženja u nekim vanrednim okolnostima. Ukoliko budete želeli da sklopite posao sa strancima ili da dobijete ponudu za neku vrstu stručnog usavršavanja, bićete u prilici da otputujete na duže u inostranstvo. A ukoliko poželite da se upustite u samostalan posao, biće vam potreban oslonac veoma iskusnog poslovnog partnera i najverovatnije ćete ga naći u jednom Biku, Vagi ili Škorpiji. U vreme poslednje mesečeve četvrti, 28. avgusta, možete dobiti interesantnu poslovnu ponudu ili ideju kako da unapredite poslovanje. U ovom periodu obavićete poverljiv razgovor sa Blizancima ili Rakom, a u vreme prve mesečeve četvrti 12. septembra najverovatnije ćete uspeti da postignete dogovor sa nekim ko vam je posebno značajan kao saradnik. Nekome je veoma bitno da vas ubedi da prihvatite njegove ideje, moguće u vezi sa unosnim poslom sa strancima. Finansijska situacija može se značajno popraviti u vreme mladog Meseca 5. septembra, pogotovo ukoliko se bavite poslom koji ima veze sa trgovinom, medijima ili građevinom, a u vreme punog Meseca, 18. septembra, uspešni će biti oni koji se bave medicinom, farmacijom, naukom ili umetnošću.

Ljubav

Krajem avgusta Mars, planeta strasti i energije, ulazi u vaše astrološko polje partnerskih odnosa, što će poboljšati odnose s partnerom, naročito ukoliko ste dama Vodolija i od partnera očekujete da pokaže veću inicijativu. Krajem avgusta možete imati nekoliko interesantnih susreta, posebno sa Blizancima, Lavom ili Ovnom. Tranzit Venere, planete ljubavi, preko znaka Vage donosi romantične susrete i mogućnost obnavljanja veze sa nekim ko dolazi iz inostranstva ili koga često srećete negde u okviru poslovnih susreta. Ukoliko vam se dopada umetnik, pogotovo muzičar, možete očekivati veoma prijatne zajedničke trenutke, moguće sa nekim koga ste upoznali pre nekoliko godina i možda ste tu osobu doživljavali kao nekog ko je bio samo romantična avantura. U vreme prve mesečeve četvrti, 12. septembra, slobodne Vodolije mogu očekvati poznanstvo preko prijateljskih veza, posebno ukoliko radite u velikoj firmi ili preko poslova upoznajete mnoge interesantne osobe. Posle ulaska Venere u znak Škorpije, 10. septembra, situacija bi mogla da se pogorša, naročito ukoliko se radi o poremećenim porodičnim odnosima ili ukoliko budete u vezi sa nekim ko nije slobodan ili sa nekim ko je po rangu iznad vas, radite u istoj firmi ili se često viđate na poslu.

Zdravlje

Manja prehlada.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

RIBE (20. 2. - 20. 3)

Posao

Tokom prvih sedam dana perioda, opozicija Sunca i Neptuna u vašem znaku može doneti mnogo konfuznih situacija na poslu, pogotovo ukoliko sarađujete sa Lavom, Ovnom ili Blizancima. Početkom septembra možete biti u prilici da uspostavite poslovnu komunikaciju sa osobom koja će vam u početku izgledati kao veoma naporan saradnik, naročito ukoliko se radi o velikoj privatnoj firmi u kojoj je mnogo mladih saradnika, a vi ste malo stariji. Bilo bi dobro da budete mnogo prilagodljivji i spremniji na ustupke. Potrebna vam je podrška osobe od koje ste već digli ruke, moguće neke druge Ribe, Škorpije ili Jarca koji su povremeno mnogo svojeglaviji od vas i nespremni da naprave bilo kakav ustupak. Svaka vrsta posla sa strancima donosi dobit, posebno možete biti uspešni u saradnji sa osobama koje žive na Bliskom istoku ili koje se bave građevinom, trgovinom, turizmom ili nekim kreativnim poslom u okviru kojeg uspevate da na najbolji način izrazite svoje potencijale. Period može doneti neočekivane poslovne ponude i proširenje saradnje, posebno onima koji ne pretenduju na neke velike poslove, već su krajnje praktični. U ovom periodu očekuju vas prihodi sa nekoliko strana i mogućnost obnavljanja saradnje sa osobama sa kojima ste sarađivali pre nekoliko godina.

Ljubav

Imate mogućnost da ostvarite veoma solidnu vezu, naročito sa jednim Rakom, moguće da se radi o osobi koja je stranac ili koja zbog posla često boravi u inostranstvu. Krajem avgusta neko će pokušati da se umeša između vas i osobe koja vam je draga, naročito ako ste mladi i živite u zajednici sa roditeljima. Ukoliko ste odnedavno u braku, potrebno vam je mnogo strpljenja da biste uspeli da se adaptirate na novi stil života, partner vam se može učiniti veoma zahtevnim i često nervoznim ili sklonim promenama raspoloženja. Bilo bi dobro da se zapitate koliko zaista vremena imate za njega i koliko pažnje mu posvećujete. Kada posle 10. septembra Venera bude ušla u Škorpiju, bićete mnogo strastveniji i svesniji svojih želja i spremni da partneru u mnogo čemu izađete u susret. Za romantične Ribe najpovoljniji dani su posle 10. septembra, a mladi predstavnici ovog znaka, koji su odnedavno u vezi, verovatno će planirati brak ili će želeti neku vrstu samostalnosti. Kako vreme bude odmicalo, tako ćete i vi imati više prilika da svoj ljubavni život harmonizujete i nađete način kako da se sa partnerom dogovorite oko nekih praktičnih pitanja, kojima je on opterećen.

Zdravlje

Mogućnost povrede.
(Izvor: Novosti Zivot plus, conopljanews.net)

Нема коментара:

Постави коментар