MENI

Koznik - srpski grad vitezova

Srednjevekovni grad Koznik, koji je udaljen 15 kilometara od Aleksandrovca, 3. avgusta po peti će biti mesto održavanja manifestacije „Koznik – grad vitezova“.



Gosti će moći da uživaju u pravom srednjevekovnom ambijentu, da probaju hranu i piće, upoznaju se sa starim zanatima i da proizvode kozničkih zanatlija plate kozničkim novčićima na pijaci koja će biti uređena u srednjovekovnom stilu.

Posetioci će biti u prilici da borave u viteškom kampu i da podele sa vitezovima čar života u srednjem veku, oprobaju se u borbama sa vitezovima i zmajem i slušaju muziku tog doba.

Prema najavi Turističke organizacije Aleksandrovca, u najatraktivnijem delu programa - međunarodnom viteškom turniru, učestvovaće viteške družine iz Ukrajine, Bugarske, Češke, Poljske i Srbije.

Srednjovekovni grad Koznik nalazi se na padinama Kopaonika, na 1.000 metara nadmorske visine i jedna je od najočuvanijih tvrđava. U njemu je vladao srednjovekovni plemić Radič Postupovič, poznatiji kao Rajko od Rasine, a ostalo je zapisano da su u grad rado svraćali knez Lazar i despot Stefan Lazarević.

Нема коментара:

Постави коментар