MENI

Četiri vrste ženskog orgazma

Nedavna studija, objavljena u časopisu "NeuroQuantology", kaže da postoje četiri različita tipa ženskog orgazma. Istražite ih i već večeras ih sve isprobajte i pronađite svoj omiljeni.

Orgazam klitorisa

Svi znamo koliko je ova spoljašnja tačka osetljiva, zahvaljujući grupi od čak 8.000 nervnih završetaka koji su u klitorisu okupljeni. Ako ste kao većina žena na svetu, to je mesto čija će stimulacija garantovano dovesti do vrhunca.

Međutim, Sari Kuper, seksualni terapeut iz njujorka i kolumnista magazina Psychology Today, kaže da je orgazam, ako počnete direktno od klitorisa, bez dodatne akcije, daleko manje zadovoljavajući od seksualnog kontakta koji uključuje dodirivanje, maženje i masažu drugih delova tela pre nego što na red dođe i klitoris.

Kuperova savetuje da muškarac kružnim pokretima stimuliše usmine kao deo predigre ili za vreme seksa.

Vaginalni orgazam

Iako i dalje postoji dilema o tome da li je G-tačka realnost ili ne, 30 procenata žena tvrdi da je doživelo orgazam isključivo penetracijom.

Ako želite da ispitate mogućnosti sopstvenog tela, istražite zidove vagine. Pokušajte da pronađete površinu koja je nešto naboranija i sunđerastija od ostatka. Direktan dodir tog mesta trebalo bi da učini da se osećate neverovatno! Ako pronađete takvu tačku, predložite partneru da tokom odnosa ima na umu gde se nalazi vaš okidač.

Kombinovani orgazam

Stručnjaci smatraju da kombinovanje orgazma klitorisa i vaginalnog orgazma pruža najveći užitak! Ovakav vrhunac može biti dvostruko jači i intenzivniji od svakog pojedinačnog orgazma.

Radi postizanja ovakvog zadovoljstva, popularna je poza pri kojoj je devojka gore. Još jedna pozicija koju predlažemo jeste da sednete partneru u krilo okrenuvši mu leđa, tako da prilikom odnosa on može da stimuliše klitoris prstima.

- Kombinovani orgazam se lakše postiže ako se žena veoma uzbudi pre samog odnosa - tvrdi Sintija Lif Ruberg, seksualni terapeut iz Ohaja.

Višestruki orgazam

Suprotno ustaljenom verovanju, ovakav orgazam dostiže se nizanjem više orgazama jednog za drugim, a ne više puta tokom jednog odnosa. Istraživanja su pokazala da su multiple orgazam doživele žene koje su stimulisane bez prestanka odmah nakon prvog, drugog, trećeg orgazma...

Preporučuje se da, tokom predigre, dostinete orgazam klitorisa tako što će vas partner manuelno ili oralno zadovoljiti, a odmah nakon toga stimulisati klitoris nešto sporije u trajanju od tridesetak sekundi. Potom bi trebalo vratiti uobičajen ritam. Na taj način, poigravate se s nivoom uzbuđenja i vodite ga od stanja pred vrhunac do smanjenja i nazad.
Izvor: cosmoplitan.rs

Нема коментара:

Постави коментар