MENI

Poslanici "zeznuli" studente: Mora 50 bodova

Poslanici Narodne skupštine nisu usvojili predlog za hitno razmatranje Zakona o visokom obrazovanju. Izmenama tog zakona koje je predložila Vlada Srbije studentima je i ove godine trebalo da ostane svih šest ispitnih rokova, kao i uslov za budžet od 48 bodova.

To znači da, za sada, granica za budžet ostaje 50 bodova, kao i da se ukida jedan ispitni rok, odnosno da će ih ove godine biti pet, objavio je "Blic"

"Pitanje je kada će Zakon o visokom obrazovanju biti razmatran, odnosno kada će uopšte ponovo doći na dnevni red pred poslanike. Akademska godina već je počela i studenti već sada trpe posledice haosa u Narodnoj skupštini. Obećano nam je da će granica za budžet biti 48 bodova i da će nam ostati svih šest ispitnih rokova. Na ružan način se poigravaju sa studentima i to neće izaći na dobro. Ovo je sramota", kaže Danilo Jeremić, predsednik studentske konferencije Univerziteta Srbije (SKONUS).

Kako je bjavio "Blic", svega šest poslanika glasalo je za hitno razmatranje Zakona o visokom obrazovanju.

Predsednik Administrativnog odbora Zoran Babić objašnjava da je tako samo skinuta oznaka hitnosti i da će se taj predlog verovatno naći na sledećoj sednici.

Babić, koji je i šef poslanika SNS, precizirao je da je na Kolegijumu Skupštine pre desetak dana već dogovoren dnevni red prve sednice jesenjeg zasedanja i da je on danas samo potvrđen.

"To ne znači da o tom zakonu nećemo raspravljati u narednom periodu. Siguran sam da će on dobiti podršku u parlamentu", rekao je Babić Tanjugu.

Нема коментара:

Постави коментар