MENI

Istina o novcu za malu Tijanu

Otac i majka male Tijane Ognjanović, koja je preminula 15. jula u bolnici u Hjustonu, od ukupno 2.580.000 evra koji su skupljeni za njeno lečenje dosad nisu potrošili ni jedan jedini dinar u gotovini ili za vlastite potrebe, piše "Blic" u štampanom izdanju za petak.

Kako saznaje "Blic" od izvora bliskog MUP Srbije, od 2.580.000 evra koje su firme i građani skupili za Tijanu, na računima je danas ostalo 1.665.000 evra. Razlikom od 915.000 evra su plaćeni, isključivo na osnovu pečatima overenih računa, specijalni prevoz i lečenje Tijane u Hjustonu, avio-karte za roditelje i, na kraju, sahrana devojčice koja nije doživela spasonosnu operaciju srca.

Kad se svedu svi finansijski računi, ostaju pitanja na koja odgovor može dati samo hladno slovo zakona, a iznad kog bi, na kraju, trebalo da stoji ljudska savest, piše "Blic" u štampanom izdanju od petka.

Da li je porodica vlasnik sakupljenog novca i može li njime da raspolaže kako god hoće? Da li bi, u skladu sa svrhom za koju je novac prikupljen, za lečenje deteta, trebalo da tako bude i potrošen, na lečenje druge bolesne dece, kao što i misli većina nas, pitanja su koja Blic postavlja na svojim stranama.

Нема коментара:

Постави коментар