MENI

Britanski meterolozi najavljuju najhladniju zima u poslednjih 100 godina!

Britanski meteorlozi su prognozirali da bi predstojeća zima mogla da bude najhladnija u poslednjih 100 godina, a zahvatiće veliki deo Starog kontinenta. Oni najavljuju velike količine snega, praćene veoma niskim temperaturama...  Međutim, srpski meteorolozi kažu da će dolazeća zima biti hladnija nego prošla, ali da neće biti baš tako „kataklizmična”.


Prema procenama britanskih meteorolga, arktička zima će okovati kontinent čak pet meseci.

Oni najavljuju da prvi ledeni talas možemo očekivati već u novembru.

Za januar se predviđa rekordno niska temperatura od minus 27 stepeni Celzijusa, i to na većem delu kontinenta, uključujući i predeo u kojem se nalazi Srbija.

Naglo zahlađenje sa sobom će doneti i sneg, koji će na planinama usloviti

– Velika je verovatnoća da zima koja nas očekuje bude mnogo hladnija nego prošla, sa više kiše i snega – potvrdio je za portal Dnevno.rs Nedeljko Todorović, meteorolog.

Podsećamo, britanski meteorolozi su predvideli „arktičku” zima koja će biti najhladnija u poslednjih 100 godina...

– Ne slažem se sa britanskim meteorolozima. Oni preteruju: čas globalno zagrevanje, čas katastrofe, čas nikad ovako nije bilo...To je prazna priča. Jedino što mogu sa nekom verovatnoćom da kažem da će ova zima biti hladnija nego prošla i sa vise kiše i snega – rekao je za portal Dnevno.rs meteorolog Nedeljko Todorović.

On je naglasio i da će to biti jedna „normalna zima” i da treba uzeti u obzir da je prošla bila vrlo blaga.

Što se tiče padavina, prema njegovim procenama, ni njih neće biti pre kraja novembra.

– Prvi sneg se ne očekuje pre 20. novembra. Tek nakon tog datuma nas očekuje veće zahlađenje i padavine – potvrdio je Todorović.

Izvor: Blic / Dnevno

Нема коментара:

Постави коментар