MENI

Dugoročna prognoza: Zahlađenje prvih 10 dana decembra, ali i decembar topliji od proseka

Nasuprot prethodnim prognozama, ova najnovija najavljuje toplije vreme krajem meseca. Zahlađenje se može očekivati u toku prvih 10 dana decembra, ali bi i decembar trebalo da bude topliji od proseka.

Izvor: novosti.rs
Svedoci smo toga da se jesen nastavlja u sve hladnijem tempu. Posle hladnog petka, za predstojeći vikend (22-23. novembar) se očekuje predah i od padavina, čak i poneki sunčan period, ali već od ponedeljka (24.) opet kiša i niže temperature. Sledeće sedmice jutra će biti hladna sa slabim mrazem, u kotlinama i dolinama i maglovita, tokom dana u svim predelima pretežno sunčano. Maksimalna temperatura narednih dana biće uglavnom od 5 do 10°C, na zapadu i jugozapadu Srbije do 12°C. Sredinom sedmice očekuje nas suvo vreme sa slabim jutarnjim mrazevima.

Ipak, nasuprot prethodnim prognozama, ova najnovija najavljuje toplije vreme krajem meseca. Zahlađenje se može očekivati u toku prvih 10 dana decembra, ali bi i decembar trebalo da bude topliji od proseka.

PROGNOZA DO 15. DECEMBRA / hidmet.gov.rs
Po svemu sudeći, elektrane neće moći da pauziraju, „smederevci“ i grejalice radiće punom parom, jer je prava jesen stigla. I sve miriše na zimu.


DECEMBAR: Blaži i prosečno vlažan

Prognoza Republičkog meteorloškog zavoda Srbije za naredni mesec:

Srednja minimalna temperatura vazduha u decembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost decembarske srednje minimalne temperature vazduha od 1.6ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u decembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom decembra biće oko 7.0ºS.

Srednja količina padavina tokom decembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 2 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja decembarska količina padavina iznosiće oko 49 mm.Нема коментара:

Постави коментар