MENI

Hakeri pokrali matične brojeve svima u Srbiji!?

Ilustracija: Stuart Miles/freedigitalphotos.net
Petorica mladih srpskih hakera tvrde da su provalila u državni sistem i uzela JMBG gotovo svih građana Srbije. Oni kažu da "narod treba da vidi koliko je negova privatnost ugrožena".

"Držimo celu Srbiju u šaci. Imamo gotovo sve podatke o srpskim stanovnicima počevši od JMBG-a pa do toga šta rade, gde žive, brojeva telefona", piše u mejlu hakera, navodi "Blic".

Hakeri kažu da "narod treba da vidi koliko je negova privatnost ugrožena"

Oni su kao dokaz poslali i tabele sa podacima građana Novog Beograda, Voždovca, Novog Sada, Jagodine...

"Ove podatke pokazujemo i objavljujemo u javnost iz više razloga. Prvi i glavni razlog je to sto naša sajber policija juri isključivo srpske hakere dok albanske ignoriše. Sada će imati vise nego konkretan razlog da nas traže, ali će za džabe izgubiti vreme", navodi se u mejlu.

Drugi razlog je, pišu hakeri, što narod treba da vidi koliko je njegova privatnost u ovoj zemlji ugrožena i kako uz pomoću ovih podataka mogu da se dobiju apsolutno sve informacije o njima.

"Treći razlog je taj da država vidi i posle više upozorenja SHVATI da im je zaštita sistema SLABA i da oko toga moraju da povedu još mnogo računa", navodi u mejlu petorica hakera koji za sebe kažu da su stariji od 19 godina, piše "Blic".

Нема коментара:

Постави коментар