MENI

Dugoročna prognoza vremena za januar 2015.

Početak godine doneo nam je izuzetno hladno vreme, sa temperaturama u dubokom minusu. Kako će se vremenska situacia razvijati u nastavku zime i ovog meseca?

RHMZ Srbije



Do 3. januara očekuje se period hladnijeg i suvog vremena sa srednjom dnevnom temperaturom vazduha ispod višegodišnjeg proseka (od –10 do –3 stepena).

Već 2. januara na severu Srbije biće umereno oblačno i osetno toplije, u ostalim predelima pre podne prolazno naoblačenje sa slabim snegom, posle podne prestanak padvina. Uveče i tokom noći na severu novo prolazno naoblačenje sa kišom, susnežicom i snegom. Duvaće slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar, uveče u skretanju na jugoistočni. Minimalna temperatura od -14°C na jugu do -4°C na severu zemlje, maksimalna dnevna od -4°C na jugu do 4°C na severu Srbije.

Šta nam donosi prvi vikend u Novoj godini? U subotu na severu pretežno sunčano, u ostalim predelima prolazno naoblačenje sa slabom kišom, susnežicom i snegom. Tokom noći u severnim, a u nedelju i u ostalim predelima novo naoblačenje sa kišom, susnežicom i snegom. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar.

Početkom sledeće sedmice promenljivo oblačno i hladnije, ponegde sa kišom i snegom, temperatura u padu.



Generalno, od 4. do 14. biće uglavnom suvo, s najvišim dnevnim temperaturama od 3 do 6 stepeni. Susnežica ili sneg padaće sredinom i krajem prve dekade januara.

Do kraja meseca, uz češću pojavu padavina, srednja dnevna temperatura vazduha biće od –2 do 4 stepena.

Od 23. do 27. i oko 31. kratkotrajno će se formirati snežni pokrivač.

Preuzmite OVDE OPERATIVNI BILTEN Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, sa izgledima vremena do 31. januara 2015. godine (PDF)

Нема коментара:

Постави коментар