MENI

Deset stvari koje niste znali o ženskoj masturbaciji

 Foto: LisaRigoniPhotography / pixabay.com
Poslednjih meseci mnogo se govori o masturbaciji. Masturbiranje kod žena je do skoro bila tabu tema, ali je u medjuvremeno prestalo da bude tako. Otkivamo vam istinu o tome šta žene zapravo misle o masturbiranju...

1) ŽENE MASTURBIRAJU VIŠE NEGO ŠTO MISLITE
Da, istina je. Prema statistikama 92 procenata žena masturbira redovno, dok se za preostalih 8 posto veruje da nisu dovoljno komforne da to priznaju, ali d svakako i one praktiju.

2) MNOGE ŽENE MASTRUBIRAJU ČEŠĆE NEGO ŠTO BISTE IKADA POMISLILI
Štaviše, 60 posto žena upražnjava samozadovoljavanje tri puta nedeljno, dok 10 posto žena to radi svakodnevno.

3) PSIHIČKA KONEKCIJA SA ORGAZMOM
Drugim rečima, one mogu da se uključe u orgazam svojim umom. Beri Komisaruk, neurolog, proučava žene koje doživljavaju vrhunac bez direktnog kontakta sa telom.

4) ISTORIJSKE ČINJENICE GOVORE U TO IME
Da li ste spremni za istorijske lekcije na ovu temu? Prvi prikaz žene koja masturbira viđen je na iskresanoj glinenoj skulpturi žene, otkrivene u četvrtom veku pre nove ere.

5)  ŽENE SU SLOBODNIJE U RAZGOVORIMA O SEKSU
Prema studiji iz 2002. godine mlade žene su otvorenije za razgovore o seksu nego mušakrci. Eva Lefkovic, sa Univerziteta Pensilvanija u SAD-u, sprovela je studiju tokom koje je posmatrala 124 žene i 81 muškarca u dobi između 18. i 25. godina i fokusira se na komunikaciju o seksu.  Otkrila je da su sagovornice pričale otvoreno o svim temama, uključujući i mastrubiranje, što nije bio slučaj i sa muškarcima. Oni su imali i prećutne odgovore.

6) MASTRUBIRANJE POZITIVNO UTIČE NA MENSTRULANE GRČEVE
Masturbiranje je alternativni lek protiv menstrualnih bolova. Stručnjaci objašnjavaju da hormoni koji se oslobađaju prilkom orgazma, povoljno utiču na mentrualne grčeve.


7) ŽENE GLEDAJU PORNO FILMOVE
Prema Francuskoj studiji, žene su priznale da gledaju na internetu "filmove za odrasle" i da često masturbiraju uz njih.

8) MASTRUBIRANJE KAO USPAVANKA
Ne masturbiraju žene samo radi zabave i uzbuđenja, ponekad to rade iz praktičnih razloga. Kako bi lakše zaspale, 32 procenata žena praktikuje masturbiranje kao zamenu za uspavansku. Ko je rekao da odlazak u krevet bez partnera je uvek loša ideja?

9) POLOVINA ŽENA BI RADIJE TO ODRADILA SAMOSTALNO
Izvinjavamo se muškarcima, ali niste nam potrebni. Ukoliko želite da stvar bude odrađena onako kako ste zamislili, odradite to sami. Kako Džimi Džejn navodi, 41 posto žena se izjasnilo da više uživa u samostalnom masturbiranje nego u seksu.

10. NE POSTOJE LOŠE STRANE MASTURBACIJE
Masturbacija nema negativnih efekata. Ništa vam se loše ne može desiti ukoliko masturbirate, ne možete zatrudneti, ne možete dobiti nikakvu bolest, ne ugrožavate nikoga i masturbacija sasvim nepravedno ima lošu reputaciju.

Izvor: Žena Blic

Нема коментара:

Постави коментар