MENI

U Čačku vaspitačica terala dečaka na oralni seks?!

Foto: Ilustracija
Vaspitačica jednog čačanskog obdaništa koja ima između 40 i 50 godina sumnjiči se da je seksualno zlostavljala četvorogodišnjeg dečaka iz grupe u vrtiću za koju je nadležna, piše beogradska štampa. Nakon što su dečakovi roditelji prijavili događaj vaspitačica je suspendovana, a slučaj su preuzeli policija i tužilaštvo, piše “Alo”.

Navodni pedofilski ispad dogodio se tokom rekreativne nastave na Zlatiboru, pre nešto više od mesec dana, a dečak je sve prijavio roditeljima.

Nekoliko dana posle povratka sa planine, dečak je po svoju majku pitao koji ona ima polni organ. Pošto mu je odgovorila, mališan je izjavio i da njegova vaspitačica ima isti i da je “sve video i probao”, ali da to više neće da radi jer je mnogo ružno.

Kako pišu “Novosti”, kada ga je majka pitala šta je radio, on je kazao da ga je, dok su ostala deca spavala, vaspitačica odvela u kupatilo, skinula se pred njim, a potom tražila da je oralno zadovoljava.

Istu priču dečak je ispričao i pred ocem, nakon čega su roditelji rešili da ono što su čuli prijave direktoru i psiholozima vrtića. “Dok su druga deca spavala tokom dnevnog odmora, vaspitačica ga je odvela u kupatilo, skinula se i privukla dečakovu glavicu ka svom međunožju i terala ga da je oralno zadovoljava. Dečak je sve to podrobno objasnio, rekavši da više nikada ne želi to da radi”, rekao je izvor lista “Alo” uključen u ovaj slučaj.

Pošto psiholozi u predškolskoj ustanovi nisu mogli da dođu ni do kakvog zaključka, direktorka predškolske ustanove “Radost” Vera Janković je roditeljima i detetu zakazala razgovor sa kliničkim psihologom doma zdravlja, kome je prisustvovala i načelnica dečjeg dispanzera.

Pred sagovornicima, dečak je ponovio svaki detalj nemilog događaja. Čak je i detaljno nacrtao ono što je u tom trenutku video.

Stručni tim dečjeg dispanzera sačinio je izveštaj o ovom događaju i poslao ga u predškolsku ustanovu, uz ocenu, da se po svemu sudeći radi o seksualnom zlostavljanju i da o svemu treba obavestiti policiju.

Posebno se ističe da je pred svim kompetentnim sagovornicima, u četiri odvojene seanse, dečak ponovio svaki detalj neprijatne situacije.

“Slučaj smo prijavili policiji, a vaspitačica V.Š. suspendovana je do okončanja postupka. Osim toga, protiv nje je u okviru ustanove pokrenut disciplinski postupak. Roditelji čak nisu želeli da terete vaspitačicu, već su samo tražili premeštaj deteta u drugi vrtić. Međutim, shvatila sam da je stvar veoma delikatna i ozbiljna i obavestila sam nadležne organe, jer želimo da se sazna kompletna istina”, rekla je za “Alo” direktorka predškolske ustanove “Radost”.

Autor: mondo.rs

Нема коментара:

Постави коментар