MENI

Rezervišite besplatan Windows 10

Windows 10 stiže korisnicima Windows 7 i Windows 8/8.1 sistema besplatno već 29. jula! Šta se dešava po pitanju nadogradnje sa korisnicima nelegalnog Windowsa?

Microsoft


Lepa vest je i to da je od 1. juna omogućena rezervacija besplatnog prelaska na Windows 10. Dobro bi bilo da odmah rezervišetesvoju Windows 10 instalaciju i među prvima u svetu je pokrenete na svom računaru).


Evo i kako da rezervišetesvoj Windows 10 i proverite da li je vaš sistem spreman za novi OS:


1. U donjem desnom uglu se pojavila nova Windows logo ikonica - klik na nju!

2. U novom prozoru prelistajte informacije o novim opcijama i kliknite na "Reserve your free upgrade" dugme.

3. Upišite mejl da vas obaveste o dostupnosti Windowsa 10, a promocije možete i da preskočite (kako želite).

4. Ne zatvarajte još uvek ovaj prozor, umesto na "Close" idite u gornji levi ugao - potrebno je da se proveri proces verifikacije vašeg PC sistema.

5. Kliknite na tri crtice.

6. Pogledajte "Getting the update" sekciju i odaberite prvu opciju da proverite da li je sistem spreman za Windows 10 ili postoje problemi.

7. Ako je sve u redu trebalo bi da prozor izgleda ovako (slika broj sedam u galeriji). Ukoliko nešto ne valja dobićete informaciju o tome.

8. Ponovo klik na tri crtice levo, gore i u "Getting the update" sekciji odaberite drugu opciju.

9. Ukoliko vidite "Your upgrade is confirmed" sačekajte 29. jul i mejl s linkom za preuzimanje Windowsa 10.

Šta se dešava po pitanju nadogradnje sa korisnicima nelegalnog Windowsa?


- Microsoft se oduvek trudio da bude maksimalno posvećen korisničkom zadovoljstvu i podršci. Iako će vlasnici nelegalnog Windowsa (verzije iz prvog pitanja) dobiti mogućnost nadogradnje na Windows 10 njihov status se neće promeniti. To znači da će korisnički sistem ostati nelegalan za Microsoft i neće biti pravilno licenciran. Neoriginalni (non-Genuine) Windows nije izdala kompanija Microsoft, nije pravilno licenciran niti podržan od strane Microsofta ili partnera. Svaki sistem koji je pre nadogradnje na Windows 10 smatran neoriginalnim nastaviće tako da se tretira i nakon nadogradnje na Windows 10.

Mondo.rs

Нема коментара:

Постави коментар