MENI

Koliko radnika ima RTS i kolike su njihove plate?

Javna medijska ustanova Radiotelevizija Srbije je izdala saopštenje kao odgovor na pitanja poslanika Nove Srbije Miroslava Markićevića, u kome se kaže da ima 3.300 zaposlenih i da su svi podaci o njihovim zaradama i koeficijentima dostupni javnosti na sajtu RTS.

Sajt RTS-a


Markićević je na sednici parlamenta, upitao direktora RTS Dragana Bujoševića i UO RTS koliko ima zaposlenih na RTS i kolike su plate, te da objasne ko eimituje nepotpisan spot na javnom servisu, a koji poziva građane da biraju svoje, a ne političke predstavnike.

"RTS trenutno ima 3.300 zaposlenih, sa tendencijom da ih do kraja godine bude manje. Zarade zapsolenih u JMU RTS, regulisane su Prilogom 2 Kolektivnog ugovora, a vrednost koeficijenta je, takođe, regulisana Kolektiovnim ugovorom. Sve je dostupno na sajtu RTS-a", navodi se u odgovoru RTS-a.

Kad je reč o video spotu, RTS navodi da se on emituje se u EPP bloku, odnosno da je plaćen, a potpisuje ga Nacionalna koalicija za decentarlizaciju iz Niša.

"Gospodine Markićeviću, kao neko ko se zalagao protiv plaćanja TV pretplate za RTS, valjalo bi da posedujete elementarne informacije o nama. Svi podaci su dostupni javnosti, pa i vama", dodaje se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Нема коментара:

Постави коментар