MENI

Vibrator koji špijunira korisnice!

Kompanija "Standard Innovation" koja proizvodi "pametne ženske igračke" We-wibe, aplikacijom omogućuje "poboljšanje iskustva", pristup bonus sadržaju (poput specijalnih brzina "Cha-cha-cha"), a dopušta i stvaranje custom modova. Ali, upravo saznanje kako preko aplikacije kompanija prikuplja lične podatke mnoge žene je razbesnelo.

Posebno teško to je palo osobi potpisanoj samo inicijalima N.P. koja je kompaniju tužila jer je koristila spravu "samo nekoliko puta", ali je primetila kako se podaci poput vremena korišćenja, postavka vibracija, pa čak i njene e-mail adrese šalju proizvođaču seks igračke.

Tražeći sigurnosne propuste, nekoliko tehničara potvrdilo je kako kompanija zaista prikuplja podatke, a u njihovom zvaničnom saopštenju stoji kako će objasniti uslove korišćenja prema kojima su podaci od "uglavnom anonimnih" osoba korišćeni u "marketinške svrhe."

Savezni sud u Ilinoisu tako će se vrlo brzo verovatno baviti tužbom nesrećne devojke koja kompaniju tuži po nekoliko osnova.

Iz kompanije su odbili da komentarišu slučaj "jer još nisu dobili dokumente o tužbi", a dodali su i da im je sigurnost korisnika na prvom mestu.

Нема коментара:

Постави коментар