MENI

Feng šui za Novu godinu i Božić: Prizovite sreću, ljubav i novac

Predstoje nam veseli praznični dani, kojima se otvara novi godišnji ciklus u kome svi mi priželjkujemo pozitivne promene. Suština praznika i jeste osetite pozitivnu dobru energiju - u vašem domu, u vašem srcu, i na što više mogućih mesta! 

Foto: ukanga / Pixabay

Feng šui nudi savete kako biste dobru energiju uneli u Novu godinu:


- Koristite venčiće i svetiljke za dekorisanje doma. Dekorišite sve krajeve u domu koji su podvijeni na dole, jer ovi krajevi podsvesno simbolizuju tugu. Dekor stavite u visini očiju da "podignete" vibracije prostorije i raspoloženje svih koji se nalaze u domu.


- Osvešite prostor mirisima za ulazak u novu godinu. Mirisi bora, čempresa ili eukaliptusa očistiće atmosferu od negativne energije. Pupoljci božićnog cveća stvaraju mir i harmoniju. Pomorandže u kuhinji ili trpezariji podstiču izobilje, novac i radost.

- Jelku postavite nasuprot ulazu u dom. Na taj način osiguraćete bolje porodicne odnose.

- Zimzeleno drvo simbolizuje dugovečnost i prijateljstvo. Prema Feng Šui praktičarima, trouglasti oblik novogodišnje jelke smatra se simbolom vatre u Feng šuiu, a najbolje mesto za ovaj simbol je u gornjem levom uglu vaše kuće. Ovaj prostor se smatra "površinom bogatstva", a trouglasti oblici i predmeti sastavljeni od drveta su naročito snažni.Postavljanje novogodišnje jelke na ovom mestu će privući bogatstvo i prosperitet u vaš dom.

- Jelku i ukrase na njoj držite što prirodnijim.

- Nemojte izbegavati svetleće i svetlucave ukrase. Vatra simbolizuje slavu i ugled, a lampice simbolično predstavljaju vatru.

- Kako biste poboljšali zdravlje Božićnu zvezdu ili neko drugo živo cveće zasađeno u zemlji držite na sredini prostorije.


- Poinsettias je tradicionalno božićno cveće koje obećava čuda i magiju kada se koristi kao božićna dekoracija. Kada visi u četiri ugla glavnog sprata kuće, atmosferu oslobađa negativnosti, besa, stresa i napetosti. Kada visi u trpezariji, prema Feng Shuiju, donosi novac i sreću u dom tokom novogodišnjih praznika.

- Ukrasne anđele stavite levo od ulaznih vrata. Na taj način osiguraćete pomoć dragih ljudi.

- U desni ugao, suprotan od ulaznih vrata stavite dvije mirisne ili ukrasne svijeće. Na taj način ćete osigurati praznikene pune ljubavi i razumevanja. Najbolje boje za sveće su žuta, ružičasta i crvena.

- Oživite svoj dom svežim bojama i prijatnim mirisima.

- Iza vaze s cvećem postavite ukrasno ogledalo kako bi se lepota duplirala.

- Glavna rasvetna tela ne bi trebala biti previše jaka.

- Dodajte jastuke ili neke druge okrugle predmete koji će pomoći protoku pozitivne energije.

- Pozovite paran broj gostiju.

- Ne posedajte drage goste u blizini vrata. Ko sedi prvi do izlaza uvek prvi odlazi.

- Dopustite deci da uživaju. Nemojte stalno vikati ili im nešto zabranjivati.

Нема коментара:

Постави коментар