MENI

PROGNOZA VREMENA: Nova godina bez snega, kakvo će vreme biti u januaru 2018?

Prema prognozi Republičkog meteorološkog zavoda Srbije, januar 2018. u Srbiji će biti nešto blaži i sa prosečnim padavinama, dok se umereni mrazevi očekuju krajem druge i tokom treće dekade meseca.


Pexels



Prema prognozi RHMZ za prvih pet dana nove godine, 1. januara će tokom većeg dela dana biti pretežno sunčano, ali će po podne i uveče na severu i zapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima, doći do naoblačenja sa kišom, na planinama sa snegom.

Do četvrtka 4. januara vreme će biti umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Padavine će biti slabog intenziteta.

Od petka 5. januara biće suvo, uz postepeni porast temperature.

Prema najavama RHMZ-a, srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 2,1 Celzijusov stepen u odnosu na višegodišnji prosek, navodi se na sajtu RHMZ.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom januara biće oko 5,8 Celzijusovih stepeni, a srednja minimalna od 1,2 Celzijusova stepena.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u januaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 2,0 Celzijusova stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

Mesečna suma padavina tokom januara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku višim za oko četiri milimetra u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini januarska suma padavina iznosiće oko 45 milimetara.


Нема коментара:

Постави коментар