MENI

Da li i kosa može da boli?!

Verovarno ste i sami nekada imali osećaj kako vas boli - kosa na glavi. Naravno, odbacili ste to kao nemoguće. Ali šta je prava istina?


Foto: Pixabay

Kao što orekosmo, logika vam može nalagati kako vas kosa, jednostavno, ne može boleti, ali to se itekako može dogoditi., objavio je N1 pozivajući se na Index.hr.

Pritom, sve počinje od temena, a zatim se širi vašom kosom. Za tu bol 50 odsto ste krivi sami, a ostalih 50 odsto vaše telo.

Naime, prirodno masno teme ili neredovno pranje može rezultirati nakupljanjem masnoća na temenu. To uzrokuje upale i svrab, pa čak i bol. Još ako se počešete, podstaknućete ispuštanje hemikalije zbog koje će se upaliti celo teme. Drugim rečima, više krvi naći će se u tom delu glave pa dolazi do pulsirajućeg bola.

Ali, do bola može da dođe i nakon pranja, a za to treba okriviti proizvode za kosu koje koristimo, jer se ulja i prljavština skupljaju i zahvaljujući hemikalijama iz tih proizvoda.

Rešenje?

Kako biste sprečili bol, kosu perite redovno, te koristite što manje proizvoda za kosu koji je "guše". Takođe, kad god možete, izbegavajte zategnute frizure te koristite šampone koji razgrađuju masti.

Нема коментара:

Постави коментар