MENI

Facebook objavio detaljnu verziju pravila korišćenja društvene mreže

Facebook je  danas knjigu pravila o tome kakve sadržaji su dozvoljeni na ovoj društvenoj mreži sa mnogo više detalja nego ikada ranije, uključujući oblasti korišćenja lekova, seksualnih usluga do nasilja, govora mržnje i podsticanja na nasilje, prenosi Reuters. 

Pixabay


Facebook je godinama imao standarde zajednice u pogledu onoga što je dozvoljeno objavljivati, ali je samo kratka i uopštena verzija bila javna, a mnogo detaljniji interni dokumenti su bili temelj za odluke o zabrani ili isključivanju.

Sada, Facebook objavljuje mnogo širi dokument da raščisti konfuziju, navodi Reuters reči potpredsjednice Facebooka Monike Bikert (Bickert).

- Sada ćete kada dođete na Facebook razumjeti gdje su linije zabrane - rekla je na konferenciji za novinare u sedištu kompanije.

Standardi se neće mnogo promijeniti ali će biti razrađeni. Tako će fotografije golih grudi u nekim slučajevima biti prihvatljive, poput dojenja ili na slikama, ali u drugim situacijama ne.

U dokumentu se detaljno navodi šta se smatra seksualnim iskorištavanjem odraslih ili dece ali se i ostavlja prostor za dalje pooštravanje kriterijuma, ako se za to ukaže potreba.

Budući da Facebook u svom servisu ne dozvoljava serijska ubistva, novi standardi definišu taj termin. Pod njega potpada svako ko je počinio dva ili više ubistava u “većem broju slučajeva ili mesta”. Jedno ubistvo nije povod za brisanje nečijeg profila.

Najveća društvena mreža na svijetu je na meti kritika zbog korišćenja podataka u izbornim manipulacijama, ali i zbog nedovoljne kontrole opasnih sadržaja koji se objavljuju.

Нема коментара:

Постави коментар