MENI

Batu Živojinovića posle oporavka čekaju nove uloge

Prijatelji, kolege i publika s nestrpljenjem očekuju potpuni oporavak Bate Živojinovića. Na  premijeru čeka i Batin film „Led“, snimljen pre nekoliko meseci u režiji Jelene Bajić Jočić, saznaju Novosti.
U ostvarenju mlade debitantkinje naš glumački bard igra jednu od glavnih uloga. Ono što ovaj film izdvaja od drugih je Batina upečatljiva dramska rola, kakvih nije imao mnogo u bogatoj karijeri.

"Bata je maestralan u ulozi dede Životija, koja je glumački izuzetno teška i zahtevna," otkriva za „Novosti“ rediteljka Jelena Bajić Jočić. "Bićete prijatno iznenađeni njegovom transformacijom. I na fizičkom i na glumačkom planu to je jedan drugačiji Bata, kakav se retko viđa."

Za ulogu Životija nije bilo alternative. Samo je jedan glumac dolazio u obzir!

"Verovala sam da je uloga stvorena za njega i bila sam u pravu. I sad verujem u njegov oporavak i nadam se da ćemo uskoro gledati „njegovog“ dedu Životija, zajedno sa publikom," poručuje Jelena Bajić Jočić.

I dok je mladoj rediteljki ovo prvi glumački susret sa Batom Živojinovićem, njen iskusniji kolega Dragoslav Lazić sa njim sarađuje već četiri decenije. Davne 1972. godine snimali su „Građane sela Luga“, a onda su usledili filmovi („Sekula i njegove žene“, „Sekula se opet ženi“, „Treća sreća“, „Ranjena zemlja“, „Sve je za ljude“) i serija „Seljaci“.

To što je naš poznati glumac i u teškim životnim situacijama pun optimizma i oran za šalu, za reditelja Lazića nije nikakvo iznenađenje.

"Bata je vrlo duhovit, a optimizma ima napretek. On vam je jedan od onih glumaca koji su aktivni i ispred i iza kamere, sa kojima je rad pravo zadovoljstvo," kaže Lazić, koji se o Batinom zdravlju svakodnevno raspituje kod članova porodice.

Njihova višedecenijska saradnja imaće i nastavak, jer je već spremna nova Lazićeva serija u kojoj bi Bata trebalo da igra glavnu ulogu.

Нема коментара:

Постави коментар