MENI

Ploča u čast kreatora serije "Mućke"

Otac "Mućki" Džon Salivan preminuo je prošle godine, a ceremoniji otkrivanja plave ploče u njegovu čast prisustvovali su, pored ostalih, njegovi omiljeni glumci - Ser Dejvid Džejson i Nikolas Lindhurst.

"Del i Rodni" su otkrili plavu ploču u čast pisca komedija Džonu Salivanu, kreatoru najgledanijeg sitkoma u Britaniji - serije “Mućke" i autoru zaslužnom za stvaranje brojnih uspešnih britanskih serija, koji je preminuo u aprilu 2011. u 65. godini.


Salivan je bio najpoznatiji po "Mućkama", ali veliki uspeh ostvarile su i serije "The Green Green Grass", "Citizen Smith", "Just Good Friends" i "Dear John". Napisao je i prikvel "Mućkama" - "Rock and Chips". BBC je "Mućke" 2004. godine proglasio za najbolju britansku komičnu seriju svih vremena.

Otkrivanju plave ploče, pored članova porodice Salivan i pbrojnih fanova njegovih serija, kao i čuvenih Del Boja i Rodnija, prisustvovali su i Džon Čalis (John Challis) i Sju Holdernes (Sue Holderness), koji su tumačili uloge Bojsija i Marlin. Ceremonija je bila održana ispred Tedington studija, gdje su i snimane “Mućke”.

Fanovi su posle dugo vremena mogli da na istom mestu vide Ser Dejvida Džejsona i Nikolasa Lindhursta, koji su se složili da je Džon Salivan bio genijalac i da je im je bila privilegija što su radili sa njim. Zvezde serije “Mućke” istakle su da njegovo stvaralaštvo treba da bude zapamćeno.

Нема коментара:

Постави коментар