MENI

Prognoza Pentagona do 2020: Evropa će biti mesto ratova i gladi!



Dramatično upozorenje: glad, hladnoća i ratovi oko vode predviđaju se za dijelove SAD, Europe i Azije zbog mogućih katastrofalnih klimatskih promena u ovoj deceniji, stoji u izveštaju Prognoza vremena: 2010 - 2020 koje je američko Ministarstvo obrane naručilo od futurologa.
Autori studije Peter Schwartz i Douglas Randal krenuli su od mogućnosti da će okeani, zbog mnogih prirodnih promena, morati početi funkcionisati prema novim zakonitostima. Zbog uticaja klimatskih promena, SAD, Evropa i Azija počeće se smrzavati, dok će južna hemisfera biti još toplija.

Zastrašujuća projekcija delomično se počela ostvarivati već ovog leta snažnim talasom topline u SAD , gdje su desetine ljudi umrle zbog velikih vrućina, a ova je godina najtoplija u poslednjih 100 godina.

Sve to napraviće pravi haos i nestašice hrane i vode, pa se za Evropu predviđaju svađe između nuklearnih sila i ratovi oko vode, što za nas, kao zemlju bogatu vodom, ne predstavlja baš neku lepu sliku budućnosti ...

Energije će takođe nedostajati, pa se predviđa ulazak Rusije u Evropsku uniju tokom 2018. godine, kao i kineska intervencija u Kazahstanu zbog problema oko gasovoda. Amerikanci bi te godine trebali napraviti uniju na severnom delu američkog kontineta s Kanadom i Meksikom zbog zaštite svojih interesa.

Detaljnije o izveštaju možete pročitati ovde.

Нема коментара:

Постави коментар