MENI

Samsung Galaxy Note 10.1 u prodaji

Novi Note tablet ima za cilj, sem da se nametne umetnicima, mladima i novinarima kao pravi i koristan alat, da uspostavi “bližu vezu sa korisnikom” i da makar pokuša da uzdrma iPad tablet, koji je i po najnovijim istraživanjima na vodećoj poziciji na tržištu.

Displej je rezolucije 1.280 x 800 piksela, ima unapređen LPS TFT prikaz, koji obezbeđuje dobru vidljivost na otvorenom i vrlo oštre uglove gledanja, a podržava multitač unos sadržaja sa do deset kontakata na displej istovremeno. Samsung je korisnicima na raspolaganje stavio i TouchWiz korisničko okruženje, koje se u dosadašnjoj praksi pokazalo sasvim korektnim.

Ključna karakteristika Galaxy Note 10.1 tableta jeste unapređena S olovka, koja može biti korišćena kao da je olovka za pisanje po papiru ili komjuterski miš, kako kome odgovara i u zavisnosti od aplikacije do aplikacije.

"Cilj ovog uređaja je personalizacija - upotreba olovke da biste stvorili ljudsku komunikaciju", rekao je direktor potrošačkog odeljenja Galaxy Taba, Trevis Meril za AFP. "Kada primite rukom napisanu poruku od nekoga, svesni ste da je to daleko emotivnije i moćnije od obične mejl poruke ili jednostavnoe MMS poruke", rekao je on.

Računar Note 10.1 ima najnoviju generaciju Ice Cream Sandwich Android sistema kompanije Google i novi Exynos 4 Quad SoC kvadkor procesor, brzine do 1.4 gigaherca, ali i dva gigabajta RAM memorije za brz rad, lako prebacivanje sa aplikacije na aplikaciju i neometano preuzimanje video snimaka, igara i drugih sadržaja.

Ono što Samsung Galaxy Note 10.1 tablet izdvaja od drugih jeste njegov potpuno drugačiji dizajn, kao i nova softverska platforma, koja uključuje programe poput Adobe Photoshop Touch, Adobe Ideas, S Memo i S Note, koje nema nijedan drugi uređaj trenutno na tržištu.

Tablet će dolaziti u dve verzie – sa Wi-Fi i GSM/3G podrškom, kao i sa tri paketa memorije, od 16 GB do čak 64 GB i microSD slotom za kartice kapaciteta do 64 GB. Uređaj poseduje dve kamere. Glavnu rezolucije pet megapiksela sa 720p HD video snimanjem i sekundarnu, prednju, sa “tracking” opcijama preuzetim sa Galaxy 3 modela, rezolucije 1.9 megapiksela.

Cene tableta u Americi zavisiće od opcija za povezivanje i unutrašnje memorije, a kretaće se od 499 do 649 dolara, što je više nego povoljno za ovu vrstu uređaja i što je još važnije – daleko povoljnije od aktuelnih iPad tableta najnovije generacije. (Mondo)

Нема коментара:

Постави коментар