MENI

Sajam knjiga u Beogradu 2012 - vodič iz dana u dan

Sajam knjiga počinje 21. oktobra, a na raspolaganju će vam biti ukupno 478 izlagača sa svojim novim i starim izdanjima, specijalnim popustima, gostima, akcijama... Ipak, dešavaće se još mnogo toga, a mi vam nudimo poneku preporuku za svaki dan.



Nedelja, 21. oktobar
OTVARANJE - U ime Mađarske, zemlje počasnog gosta, posetioce Sajma knjiga će pozdraviti mlada književnica Noemi Seči, a sajam će zvanično otvoriti u 18 sati pesnikinja Radmila Lazić.

Ponedeljak, 22. oktobar
PORODIČNO - Ponedeljak i utorak su porodični dani, što znači da cela porodica može da uđe po specijalnoj ceni od 600 dinara. Razgovor na temu „(ne)Moć književnosti: drama“ od 18 sati vodi Milena Bogavac, dok je za 19.30 zakazan perfomans Damira Avdića.

Utorak, 23. oktobar
GOSTI - Mađarski klub na Balkanu 1 predstavlja se od 16 sati, a dva sata kasnije u razgovoru o budućnosti učestvuju Peter Klepec, Elizabeta Šeleva, Tomislav Brlek, Jasmina Lukić, Tanja Petrović, Svetislav Basara, Novica Milić, Jelisaveta
Blagojević, Ivan Milenković i Branko Romčević.

Sreda, 24. oktobar
POEZIJA - Mađarski klub na Balkanu 2 donosi „Enciklopediju đakonija“ i „Pesnike, osvajače“, a gosti „Arhipelaga“ od 14 sati biće izraelski pesnik Amir Or i domaćini Vida Ognjenović, David Albahari i Gojko Božović. Forum Sajma knjiga od 17 sati predstavlja Kuću na Bregu u Mokrinu. „Službeni glasnik“ od 14 sati predstavlja knjigu „Razgovori s Miloševićem“ Ajvora Robertsa.

Četvrtak, 25. oktobar
ŠKOLARCI - Školski dan posvećen je organizovanim posetama učenika, nastavnika, školskih bibliotekara, studenata i profesora, pa će akcenat biti na sadržajima namenjenim deci i mladima.

Petak, 26. oktobar
ZILAHI - Čuveni Peter Zilahi predstaviće (19) knjigu „Tri plus jedan“. Tokom dana vodiće se dijalog o ženskoj prozi, prevodima italijanskih pisaca, a među gostima videćete i Dragoslava Mihailovića.

Subota, 27. oktobar
DIJALOG Slobodan Tišma i Tatjana Rosić govore (13) na temu „Bestseler dijalog: Ko se (ne) čuje?“, a sat kasnije biće održana prezentacija „Ana Frank - simbol sećanja i metod učenja“.


Nedelja, 28. oktobar
ZATVARANJE - Kao i svake godine, očekuje se da će poslednjeg dana izdavači obezbediti i dodatne popuste. Na svečanom zatvaranju, predstavnik Mađarske
predaće otvorenu knjigu predstavniku Poljske, zemlji koja će biti počasni gost 58.
Sajma knjiga.

Нема коментара:

Постави коментар