Danas spremamo - čokoladni čizkejk! Drugim rečima, hajde da naučimo kako se pravikraljevska verzija kolača od sira... Recept je... ultimativan!
Sastojci:
200 g putera
250 g brašna
225 g šećera
2 vanilin šećera
4 jaja
3 kašike kakaa
750 g posnog sira
puding od vanile
so
Priprema:
1. Za testo stavite u posudu za mućenje 100 g putera isečenog na listiće, brašno, 75 g šećera, vanilin šećer, jaje, prstohvat soli i kašiku kakaa. Prvo izmešajte sastojke mikserom i to spiralnim nastavcima, a potom na brzinu rukama do kraja umesite testo. Obmotajte ga streč folijom i ostavite na 30 minuta u frižideru.
2. Ohlađeno testo razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, položite u podmazani kalup za torte (ø 26 cm), malo podignite ivice pa dno izbockajte viljuškom. Rernu zagrejte na 180 stepeni.
3. Uzmite preostala jaja i odvojte belanca od žumanaca. Penasto umutite preostali puter, šecer i vanilin šecer. U tu smesu umiksujte žumanca (jedno po jedno), a zatim sir i puding u prahu. Izmiksujte belanca u čvrst sneg sa prstohvatom soli, istresite ga na krem pa umešajte lopaticom ili varjačom. Dodajte ostatak kakaa i dobro izmešajte. Stavite u rernu i pecite 65 minuta.
Prijatno!
I, da, jedno parče ovog zadovoljstva ima 350 kalorija
Izvor: stvarukusa.rs
Нема коментара:
Постави коментар