MENI

Kako ispasti lep na svakoj fotografiji?

Mnogi nisu zadovoljni svojim izgledom iza objektiva. Kako s letovanja ne bi došli samo s dve fotografije, jer sve ostale nisu bile dovoljno dobre da ih zadržite, otkrivamo vam nekoliko trikova kako da se predstavite Fejsbuk prijateljima u najboljem svetlu.



1. Razmišljajte o sretnim trenucima

Ovo će vam se možda činiti dosta banalno, ali ponekad je za dobar izraz lica najbolje jednostavno razmišljati o nečemu ugodnome. Prisetite se drage osobe ili nekog događaja koji vas je razveselio.Fotograf i stilista Ana Naftali smatra kako stvarna sretna sećanja pomažu izmamiti onaj iskren osmeh ili pogled koji je neuporediv s onim nameštenim odnosno isforsiranim.

2. Poradite na vašim facijalnim ekspresijama i poziranju

Internacionalni model Sara Ingl savetuje one s tankim usnama da ih malo odvoe i lagano ispuhuju zrak kako bi na fotografiji stvorili iluziju većih usana.

Oni s okruglim licem trebali bi izbegavati gledati ravno u kameru već samo malo okrenuti lice u jednu stranu. Ako pak imate izraženiji nos ili nemate istaknutu bradu, Sara predlaže da, prilikom fotografiranja sa strane, malo podignute i ispružite vilicu prema napred.

3. Pronađite svoj prepoznatljivi osmeh

Jeste li ikada primetili kako većina poznatih na raznim crvenim tepisima uvek pozira i osmehuje se na isti ili sličan način, i to godinama? Stručnjak za lepotu i stil, bivši model Tifani Hendra tvrdi da je to tako jer su prepoznali što im odgovara i kako najbolje ispadaju na fotografijama. Zato vam ne preostaje ništa drugo nego da uzmete svoj pametni telefon u ruke i ‘bacite’ se na slikanje dok ne otkrite svoj prepoznatljivi osmeh s kojim ćete biti u potpunosti zadovoljni.

4. Držite se jednostavnosti

Fotograf jedne od najpoznatijih foto agencija na svetu Geti Imidžis Džejmi MekKarti smatra kako je najbolji savet koji možete dati nekom prilikom slikanja držati se jednostavnosti.

Ne forsirajte pozu, budite opušteni i pazite neka vam bude udobno gde god se fotografirali. Pripazite samo da ne izgledate isprepadano, uspravite se i malo savijte leđa prema nazad.

5. Ključna je odgovarajuća rasveta

Fotografi najbolje znaju kakva se sve čuda mogu dobiti s rasvetom, pa tako fotograf portreta Aron Gil savetuje da ako želite zaista dobro izgledati na fotografijama, prvo podesite rasvetu koja će komplementirati vašem licu. Izbegavajte oštre sene koje naglašuju crvenilo lica te stvaraju tamne sene oko vaših očiju i ispod nosa. Rasveta koja će goditi vašem licu ravnomerno je raspoređena od vrha čela do dna brade, kao i od obraza do obraza.

6. Ne postoji dobra ili loša strana lica

Suprotno uvrženom mišljenju, loša strana lica zapravo ne postoji! Barem tako tvrdi modni fotograf slavnih i bivši model Najdžel Barker. Svu tu energiju koju ste pre koristili razmišljajući o lepšoj strani vašeg lica, usmerite u samouvereni pogled u kameru pa lagano okrenite telo u bilo koju stranu. To će učiniti vašu figuru besprekornom.

7. Oblikujte figuru

Vaša figura često se može izgubiti u pozadini ili izobličiti ako se dobro ne namestite kada stojite ili sedite. Kada sedite pokušajte se izravnati i sesti na rub stolice kako bi izdužili torzo. Tako će fotoaparat zabeležiti vašu najbolju siluetu, tvrdi modni fotograf Najdžel Barker.

U stajaćim pozama stavite ruke na bokove, preporučuje Džejmi . Tako ćete istaknuti vaš struk, izgledaćete mršavije i veselije i prirodnije umesto da vam ruke beživotno vise pored tela. Kada ovako pozirate MekKarti savetuje da ruke stavite na bokove s prstima prema van i palcima iza. Tako možete pokazati eventualni nakit koji imate na prstima ili oko ruke te tako izgledate opuštenije.

8. Odeća čini čuda

Već nam je poznato da odeća čini čuda kad govorimo o optičkim varkama. Odeća određene boje može vas učiniti 2 do 4 kile mršavijima, podseća Gil. Odeća u tamnijim bojama suziće vaš trup, bedra i ruke. Izbegavajte ‘pufaste’ rukave koji dodatno naglašuju najdeblji dio ruku. Horizontalne pruge su takođe ‘zabranjene’ jer vas čine širima nego što jeste.

9. Podignite fotoaparat

Zbog ovog zlatnog pravila više nikada nećete izgledati debelo ili izobličeno na fotografijama. Prilikom slikanja fotoaparat uvek imajte u razini očiju osobe koju fotografirate ili mrvicu iznad.

Tako ćete dobiti definiranu čeljusnu liniju i izbeći mogući podbradak.

10. Bitno je kakvu šminku nanosite

Profesionalni fotografi poput Amande Beluco preporučuju vam da izbegavate podloge sa SPF koje reflektiraju svetlost. Podloga kombinirana s korektorom također nije zahvalna kombinacija jer ćete tako na fotografijama izgledati bledi i sjajni.
Za fotografiranje obavezno na kraju nanesite matirajući puder. Zapamtite, na fotografijama se može činiti kao da niste uopšte našminkani kada imate malo šminke stoga slobodno pojačajte make up; ruž, rumenilo, a posebice senku i maskaru.
(Medio)

Нема коментара:

Постави коментар