MENI

Šta nam se to dogadja u 14:55?

Za najveći broj zaposlenih 14.55 časova je vreme kada su najmanje produktivni: tada se proveravaju statusi na Fejsbuku i očajnički traži kafa ili neka čokoladica da se pokrenu.

Od ovog problema pate svi jer nakon dugog i ludog radnog dana, pažnja počinje da opada, pa čak i oni najvredniji počnu da razgledaju fotografije svojih prijatelja na Fejsu ili obilaze Tviter.

Ovo je inače zaključak anketa čiji cilj je bio da se utvrdi vreme najmanje produktivnosti radnika. Ispitanici su označili 14:55 časova kao vreme kada im se najmanje radi.

Neki se tada dopusuju sa prijateljima dok drugi počinju sa planiranjem večernjih aktivnosti.

Jedan od ispitanika koji je učestvovao u anketi kaže: "Čim sat pokaže 15.00, moram priznati da počinjem sa planiranjem kako da provedem veče. DRugi priznaje "Obično puno radim ujutro i odradim veći deo posla ali problem se javlja nakon ručka kad imam osjećaj da mi nedostaje šećera u krvi'.

Mnogi radnici tvrde da se sa ostatkom radnog dana nose tako što popiju jaku kafu i pojedu čokoladu kako bi se vratili u formu nakon ključnih 14.55.

Na drugom kraju spektra, radnici kažu kako im je najproduktivnije vrijeme u danu u 10.26 časova. Tada proveravaju i odgovaraju na mejlove i planiraju radni dan.

Takođe, drugi najproduktivniji momenat je 16.16 kada radnici žure da završe sve dnevne zadatke kako bi napustili kancelariju na vreme. Ipak, priznaju da se psihički isključe sa posla oko 18 minuta pre nego što napuste kancelariju.
Izvor i foto: tportal

Нема коментара:

Постави коментар