MENI

Položaj u snu utiče na karijeru

Ako vam se čini da imate probleme s poslom, to možda nema nikakve veze sa načinom na koji ga obavljate već sa načinom na koji spavate. To se ne odnosi na to koliko dugo spavate ili na vreme kada ležete već na položaj u kom spavate.


Stručnjaci iz Poslovne škole na Harvardu ustanovili su da položaj u kojem spavamo veoma utiče na našu uspešnost na poslu. Pritom tvrde da je najzabrinjavajući takozvani položaj fetusa, u kojem spava čak 40 odsto ljudi, s tim što su žene u većini.

Ako jutro dočekate u tom položaju, vaše telo gorovi da ste veoma osetljivi i emotivni. Ali, ne samo to... Položaj fetusa može da utiče i na vaš poslovni uspeh, jer podsvesno deluje na način na koji vidite i doživljavate sebe. U stvari, vaše telo utiče na um, koji pak utiče na ponašanje, a sve zajedno dovodi do veoma nepovoljnih ishoda.

Kako? Kada previše vremena provodite u takvom, podređenom položaju, sebi šaljete poruku da ili nemate ili ne želite da imate ikakvu moć. Stručnjaci sa Harvarda tvrde da, u slučaju da se budite u položaju fetusa, primenjujući nekoliko saveta možete stvari da okrenete u svoju korist.

Oni savetuju da čim se probudite počnete da se istežete, zatim da počnete da hodate podignute glave, odnosno samouvereno, kao i to da promenite položaj u kojem se uspavljujete i to tako što ćete ispružiti ruke i noge da biste zauzeli što više prostora u krevetu.

Нема коментара:

Постави коментар