MENI

RECEPT: Domaća bajadera za 20 minuta

Volite bajadere? Naravno, nismo ni sumnjali u to. Ovu ukusnu čokoladnu čaroliju zavolećete još više kada naučite da je spremate za samo 20 minuta! Samo napred...


Sastojci:


    9 kašika vode
    200 gr šećera
    150 gr mlevenih oraha, badema ili lešnika
    250 gr mlevenog keksa
    170 gr maslaca
    100 gr čokolade za kuvanje

Za glazuru:


    100 gr čokolade za kuvanje
    malo ulja

Priprema:


U lonac dodajte vodu i šećer i zagrejte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte maslac, sklonite s vatre i mešajte dok se ne otopi. Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i keks a onda mešajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu.

Dobijenu masu podelite na dva jednaka dela. Čokoladu otopite na pari i umešajte je u prvi deo mase. Na poslužavnik stavite masni papir za pečenje i prebacite prvi deo mase (sa čokoladom) i rukama oblikujte kvadar, pa gornji deo i rubove poravnajte nožem.

Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto. Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja i prelijte bajaderu. Bajaderu ostavite u frižideru da se stegne, a sutradan je iseckajte na kockice i poslužite.

Izvor: prva.rs

Нема коментара:

Постави коментар