MENI

Dugoročna prognoza vremena: Red kiše, red sunca

Posle kisnog petka, u narednih desetak aprilskih dana očekuje nas period lepog i sve topliijeg vremena. April je od početka prilično šaren - smenjuju se red kiše, red sunca. Međutim, osim dva sumorna, kišovita dana, u narednih nedelju dana, temperature će rasti sve do 20. aprila, kada se ponovo očekuju pljuskovi i svežije vreme.

Ilustracija: novosti.rs


Već od drugoh aprilskog vikenda vikenda svuda će biti sunčanije i toplije i tako će biti do kraja sledeće nedelje kada su moguće kiše i lokalni pljuskovi.

Kako kažu u "Meteosu", u nedelju popodne očekuju se ređi lokalni pljuskovi na zapadu Srbije.

U ponedeljak i utorak sunčani periodi i još malo toplije uz dnevni razvoj oblaka i moguću pojavu lokalnih pljuskova popodne na zapadu Srbije i u slivu Drine.

- Između utorka i srede očekujemo prolazno naoblačenje i ređu pojavu kiše - kažu u "Meteosu".

- U sredu će biti sunčano. U drugoj polovini sedmice biće još toplije vreme, ali će početi da duva jugoistočni vetar.

Krajem sedmice biće nestabilno i moguće su kiše i loklani pljuskovi uz malo svežije vreme oko 20. aprila.

(novosti.rs)

U Beogradu u nedelju i ponedeljak pretežno sunčano i toplije, povremeno uz umerenu oblačnost. U utorak naoblačenje sa kišom i pljuskovima, osetnijim padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom. U sredu pretežno oblačno i OSETNO HLADNIJE, a duvaće jak severozapadni vetar. (B92) 


* KLIKNITE OVDE ZA PROGNOZU VREMENA ZA NAREDNE DANE

* Pogledajte (preuzimite) kompletan Operativni bilten Republickog hidrometeoroloskog zavoda Srbije sa detaljnom prognozom vremena do 11. maja 2014. u PDF formatu.

Нема коментара:

Постави коментар