MENI

Predstoje hladno vreme i kiša


Foto: pixabay / estockiausdel
Do promene vremena, sa znatno nižim temperaturama i dosta kiše doći će već tokom noći, a takvo vreme u Srbiji će se zadržati do 20. aprila, rekao je za portal MONDO meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Nedeljko Todorović.

Najniže temperature narednih dana u Srbiji kretaće se od dva do sedam, a najviše od osam do16 stepeni Celzijusa. Pašće i dosta kiše, a na Kopaoniku ponovo očekujemo sneg, pa će ovog aprila biti više snega na toj planini nego skoro tokom cele sezone, kaže Todorović.

On kaže da se očekuje i jači vetar, pogotovo u Vojvodini, ali isključuje mogućnost bilo kakvih dramatičnih vremenskih neprilika.

U sredu i četvrtak pretežno oblačno i HLADNO sa kišom i pljuskovima, u brdsko-planisnkim predelima sa snegom, a u sredu i četvrtak susnežica i sneg očekuju se ponegde i nižim predelima na jugu zemlje. Duvaće umeren do jak severni i severoistočni vetar, u četvrtak uveče u slabljenju. U petak i za vikend TOPLIJE, ali promenljivo oblačno i nestabilno sa poslepodnevnim lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Kako prenose agencije, meteorolozi predviđaju za danas popodne nevreme u Hrvatskoj, koje će se sutra proširiti i na Bosnu i Hercegovinu.

U Hrvatskoj se očekuju olujni udari vetra na području zagrebačke, riječke, osječke i gospićke regije, a sutra se nevreme seli prema jugu Hrvatske gde će probleme stvarati olujni udari bure, objavio je Index.hr.

Mestimično je moguća i obilnija kiša, uz više od 20 litara po kvadratnom metru u kratkom vremenskom razdoblju, a zbog pada temperature tokom noći verovatno će padati sneg iznad 700 metara nadmorske visine, posebno u Lici.

Federalni hidrometeorološki zavod BiH za sutra prognozira potencijalno opasno vreme.

Naime, u većini regija BiH na snazi je žuti meteoalarm što znači da se očekuje potencijalno opasno vreme, objavile su Nezavisne novine.

Inače, žuta oznaka znači da je vreme potencijalno opasno, da vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali da je potreban oprez.

Navedeno je i da se u Banjaluci, Sarajevu, Livnu, Trebinju, Prijedoru i Foči očekuje između 15 i 25 litara padavina po metru kvadratnom.

(Mondo)

Нема коментара:

Постави коментар