MENI

Sulejman Veličanstveni: Poslednja sezona od 20. aprila (VIDEO)

Foto: YouTube
A kako je završila jedna od najpoznatijih ljubavnih priča na svetu saznaćete uz program OBN televizije, na kome 20. aprila startuje poslednja sezona popularne TV serije Sulejman Veličanstveni.



Da život na dvoru postane zanimljiviji pobrinula se, iznova, Hurem koja se nakon višegodišnjeg odsustva vraća u Topkapi palatu.

Ona je sada zrelija i stroža. Majka je odraslih sinova, te kćeri na čiji se ugled posebno mora paziti. Njen povratak posebno će razveseliti velikog Sulejmana koji je okružen dvorskim igrama, intrigama i šokovima. Sulejman ne skriva da je sretan što Hurem vidi živu i zdravu, no ipak će mu bit teško otkriti joj što se sve dogodilo dok je nije bilo, posebno reći joj za Mehmetovu iznenadnu smrt za koju će Hurem okriviti Mahidevran (Nur Fettahoglu), ali i za sve što se dogodilo u palači.

Hurem će posebno biti ponosna na svoju kćer Mihrimah (Pelin Karahan) jer je otjerala sultaniju Šah s dvora. Njen bijes i želju za osvetom zasjenit će loš odnos sada već odraslih sinova Selima i Bajazida koji se svakodnevno dokazuju kao odlični ratnici sposobni preuzeti prijestolje. Međutim, umjesto da se za tron bore s polubratom Mustafom, odnos između Selima i Bajazida pokvarit će ljubomora i zavist.

Kako stari, Sulejman se sve više pribojava Mustafine pobune i preuzimanja prijestolja silom, pa se tijekom jednog pohoda odluči sam riješiti tog straha natjeravši osobne čuvare ga pogube. Odlaskom gospe Afife, Hurem postaje vladarica harema u koji prima nove robinje, među kojima je i Nurbanu, kćer venecijanskog plemića koja će vrlo brzo postati Huremina saveznica i supruga princa Selima, te majka njegove djece.

Uprkos intrigama koje su pratile snimanje posljednje sezone, radnja Sulejmana Veličanstvenog je ipak završena onako kako je scenaristica serije, Meral Okay, zamislila. A kako je završila jedna od najpoznatijih ljubavnih priča na svijetu saznat ćete ako budete uz program OBN televizije!

 Autor: media-sat.net

Нема коментара:

Постави коментар