MENI

Android aplikacije koje odbijaju komarce

Foto: /pixabay.com
Sezona ovih napsnika je neosporno pred nama. Ako ste privrženik tehnologije, probajte sa aplikacijom za smatfon, koja emituje zvuk visoke frekvencije koji odbija ženke komaraca.

T portal je istraživao učinak ove aplikacije, ali oko ovog pitanja ne postoji konsenzus. Jedni smatraju da je aplikacija delotvorna, dok su drugi rezervisani.


Na vama je da se sami uverite koliko je aplikacija korisna, jer je besplatna.

Anti Mosquito - Aplikacija veličine 1,3 MB radiće na Androidu 1,6 i novijima. Emituje zvuk u rasponu od 12 do 22 KHz.

Anti Mosquito - Sonic Repeller - Jedna od najpopularnijih u ovoj kategoriji, aplikacija veličine 2,2 MB traži izdanje Androida 2,1 ili novije. Nudi nešto manji raspon zvukova koje emituje (14-22 KHz).

Mosquito Repellent - Aplikacija veličine 1,7 MB vrti se na Androidima 2,2 i novijima. Jedna je od onih koje nude i mogućnost emitovanja zvuka na 10 KHz.

Kako napraviti sredstvo protiv komaraca


Ako ste za "sam svoj majstor" metodu, vrlo je jednostavno napraviti vlastiti repellent – prirodno sredstvo za zaštitu od komaraca. Prirodna sredstva će efikasno odbijati komarce, a potrebno ih je nanositi svaka 2 sata.

Za zaštitu od komaraca možete koristiti sljedeća eterična ulja:

    ulje citronele
    ulje limunskog eukaliptusa (Eucalyptus Citriodora)
    ulje cimeta
    ricinusovo ulje
    ulje ružmarina
    ulje limunske trave (Lemongrass - Cymbopogon citratus)
    ulje cedra
    ulje paprene metvice
    ulje klinčića
    ulje geranija

Promiješajte odabrana eterična ulja s maslinovim uljem i redovito ih nanosite na kožu. U repellent također možete dodati ulje verbene, lavande, bora, bosiljka i češnjaka.

Ako se odlučite za kupovinu bio repellenta, preporučujemo da birate proizvode s više sastojaka jer su u pravilu oni puno efikasniji nego repellent koji sadrži  samo jedan ili dva sastojka.

Ne zaboravite da neki faktori poput kiše, plivanja i tuširanja mogu oslabiti delovanje repelenta, pa ga trebate ponovno naneti.

Нема коментара:

Постави коментар