MENI

Dugoročna prognoza vremena za avgust 2014: Više sunčanih dana

Foto: OpenClips / pixabay.com
U avgustu će, prognoziraju meteorolozi, biti manje kišnih a više sunčanih dana u odnosu na minula dva meseca, jun i jul. Očekuje se topao mesec s temperaturama i padavinama prosečnih vrednosti. Imaćemo tri sunčana i veoma topla i dva svežija perioda, s pljuskovima i grmljavinom.

Avgust, udarni mesec za godišnje odmore, biće tipičan za letnje doba, što znači da će ga učiniti prijatnim dovoljno sunčanih dana, koje će smenjivati kraći periodi kišnog vremena. U danima s pljuskovima mestimično su moguće nepogode s mnogo kiše, gradom i jakim vetrom.

U svakom slučaju, biće manje kišnih a više sunčanih dana u odnosu na minula dva meseca, jun i jul. Takvo avgustovsko vreme predviđa meteorolog iz Beograda, Nedeljko Todorović, piše "Politika".

– Očekujem topao avgust s temperaturama i padavinama prosečnih vrednosti za taj mesec. Imaćemo tri sunčana i veoma topla i dva svežija perioda, s pljuskovima i grmljavinom – kaže Todorović.

Početak meseca, od 1. do 4. avgusta, biće sunčan i topao, s najvišim dnevnim temperaturama od 30 do 35 stepeni Celzijusa.

U sledeća tri dana lokalni pljuskovi s grmljavinom i nešto „svežijim” vremenom (i temperaturom od 25 do 30 stepeni) podsetiće na činjenicu da je leto i da je „predah” u sunčanju dobrodošao.

Narednih pet dana, od 9. do 14. avgusta, nesmetano će grejati sunce, a biće čak i vruće, jer će najviše dnevne temperature dostizati i 36. podeljak na Celzijusovoj skali.

Pa sledi malo duži niz svežijih, ali i dalje toplih dana (temperatura od 22 do 28 stepeni) s lokalnim pljuskovima i grmljavinom i takvo vreme potrajaće od 15. do 23. avgusta.

Opet sunčano i toplo, do 33 stepena, biće od 24. do 30. avgusta, a osveženje stiže poslednjeg dana u ovom mesecu, najavljuje Todorović.


Do sredine novembra oko 20 stepeni, prvi sneg 22. novembra


Dugoročni prognostičar Radivoje Komazec iz Sivca, kaže da sledi toplo vreme.

- Sredinom avgusta biće visoke temperature, do 34 stepena. Prvi deo oktobra će biti između 22 i 24 stepena. Do sredine novembra biće oko 20 stepeni - objašnjava on i dodaje da će prvi sneg pasti 22. novembra, dok će decembar biti kišovit.



* KLIKNITE OVDE ZA PROGNOZU VREMENA ZA NAREDNE DANE

* Pogledajte (preuzimite) kompletan najnoviji Operativni bilten Republickog hidrometeoroloskog zavoda Srbije sa detaljnom prognozom vremena do 31. avgusta 2014. u PDF formatu.

Нема коментара:

Постави коментар