MENI

Recept za Milka tortu

Pred vama je odličan recept za Milka tortu bez pečenja, a koju možete napraviti za svega pola sata. Zato, stižu li vam gosti, a vi nemate baš puno vremena za pripremu poslastice kojom ćete ih počastiti, ili prosto želite da se zasladite, evo kako da jednostavno i bez pečenja napravite Milka tortu!
Foto: freeimages.com



Sastojci:


    1 l mleka
    10 kašika šećera
    3 pudinga od vanile
    300 grama mlečne milka čokolade
    100 grama bele milka čokolade
    500 ml slatke pavlake
    plazma keks

Priprema:


U 200 ml mleka razmutite pudinge i šećer. Ostatak uspite u šerpu srednje veličine te na srednjoj temperaturi sačekajte da prokuva. Dodajte razmućene pudinge i šećer te mešajte dok ne dobijete puding smesu. Podelite je na dva jednaka dela te u jedan stavite mlečnu, a u drugi belu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga smese ostavite da se ohlade.

Izmiksajte slatku pavlaku, te po četvrtinu dobijene smese ubacite u smese sa čokoladama.

U okrugli kalup (može i u šerpu) stavite foliju na dno i sa strana te izlijte belu smesu i deo tamne smese. Smese blago izmešajte kako bi se formirale crno-bele šare. Nakon toga nanesite ostatak slatke pavlake pa ostatak tamne smese i izravnajte. I, radite sve polako, nemojte žuriti.

Plazma keks (može i petit ber, ukoliko ga više volite) namočite u mleko i ređajte po smesi. Nakon toga, preko kolača stavite foliju i ubacite u frižider na par sati kako bi se kolač stegnuo. Izvadite, skinite zadnji sloj folije i stavite okruglu tacnu na kolač (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite. Odstranite kalup i, to je to. Tortu možete dekorisati po želji.

Izvor: Mini magazin

Нема коментара:

Постави коментар