Foto: freeimages.com |
Sastojci:
1 l mleka
10 kašika šećera
3 pudinga od vanile
300 grama mlečne milka čokolade
100 grama bele milka čokolade
500 ml slatke pavlake
plazma keks
Priprema:
U 200 ml mleka razmutite pudinge i šećer. Ostatak uspite u šerpu srednje veličine te na srednjoj temperaturi sačekajte da prokuva. Dodajte razmućene pudinge i šećer te mešajte dok ne dobijete puding smesu. Podelite je na dva jednaka dela te u jedan stavite mlečnu, a u drugi belu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga smese ostavite da se ohlade.
Izmiksajte slatku pavlaku, te po četvrtinu dobijene smese ubacite u smese sa čokoladama.
U okrugli kalup (može i u šerpu) stavite foliju na dno i sa strana te izlijte belu smesu i deo tamne smese. Smese blago izmešajte kako bi se formirale crno-bele šare. Nakon toga nanesite ostatak slatke pavlake pa ostatak tamne smese i izravnajte. I, radite sve polako, nemojte žuriti.
Plazma keks (može i petit ber, ukoliko ga više volite) namočite u mleko i ređajte po smesi. Nakon toga, preko kolača stavite foliju i ubacite u frižider na par sati kako bi se kolač stegnuo. Izvadite, skinite zadnji sloj folije i stavite okruglu tacnu na kolač (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite. Odstranite kalup i, to je to. Tortu možete dekorisati po želji.
Izvor: Mini magazin
Нема коментара:
Постави коментар