MENI

Solarne oluje: Nebeski lajt šou (VIDEO)

Foto: YouTube
Solarne oluje od oktobra do marta su, za one koji vole uzbudljive prizore, vredne pakovanja kofera. Ovo su destinacije na kojima može da se vidi to čudo prirode.



 Svalbard (Norveška)

Ovu grupa ostrva u Barentsovom moru čini najseverniju tačku Kraljevine Norveške i osim polarne svetlosti ne nudi turistima ništa više, ali je to dovoljno da svake sezone tamo nagrne reka ljudi koji vole ekstremne prirodne pojave.

Farska ostrva (Danska)

Mnogi kažu da je ovu ostrvska autonomna pokrajina idealno mesto za proučavanje solarnih oluja. Osim toga, i hrana je tamo super, tako da uživaju gotovo sva čula.

Skagafjordur (Island)

U netaknutoj prirodi, smešteni na izvornoj farmi, možete da uživate u lepoti nebeske igre bojama. Ovo mesto je nekada bilo vikinški centar, što doprinosi zanimljivosti putovanja. 

Saariselka (Finska)

Zamislite da polarnu svetlost gledate kroz prozor igloa u kojem ste smešteni. Upravo zbog toga je ovo selo na krajnjem severu Finske krcato turistima. Osim toga, možete i da skijate, ali i da se opustite u čuvenim finskim saunama.

Ferbenks (Aljaska)

Ovo mesto nije malo, ima mnogo hotela, tako da gužve ispod neba neće biti. Zanimljivo je da će vam u hotelima, osim lokalnih specijaliteta, ponuditi i buđenje kako ne biste propustili ono zbog čega ste, zapravo, došli - polarnu svetlost.

Autor: mondo.rs

Нема коментара:

Постави коментар