MENI

Mesečna prognoza vremena za februar 2015.

Kakvo nam vreme predstoji tokom najkraćeg meseca u godini? Prvih dana meseca toplije sa padavinama, zatim - pd 7. do 15. malo hladnije, do 10. februara povremeno će padati i sneg. Do kraja meseca predvidja se toplije vreme sa srednjom dnevnom i do 16 stepeni...

Ilustracija: politika.rs


Do 6. februara se očekuje toplije vreme, povremeno sa padavinama i umerenom košavom.

Pritom će na sa severu Srbije 2. februara pre podne pretežno oblačno, ponegde sa slabim snegom, dok će u ostalim predelima biti pretežno sunčano ili malo do umereno oblačno i suvo. Posle podne na severu se očekuje razvedravanje, a u ostalim predelima biće promenljivo oblačno sa slabom kišom, na planinama sa susnežicom i snegom. Duvaće slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar. Minimalna temperatura od -3 do 2°C, maksimalna dnevna od 3 do 9°C.

Naredcnog dana tokom jutra mraz, tokom dana sunčano, uveče i tokom noći naoblačenje, pa će 3. i 4. februara biće pretežno oblačno i malo toplije sa kišom, na planinama sa susnežicom i snegom. U košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar, na jugu Banata sa olujnim udarima. Početkom prvog fenbruaraskog vikenda oblačno i hladnije sa kišom, na planinama sa snegom, a usled pada temperature kiša će ponegde i u nižim predelima preći u susnežicu i sneg.

Od 7. do 15. februara biće malo hladnije s češćim padavinama. Do 15. februara povremeno će padati sneg.

Do kraja meseca predvidja se toplije vreme, sa srednjom dnevnom temperaturom iznad višegodišnjeg proseka i najvišom dnevnom i do 16 stepeni.

Oko 17, 20, 24, 27. i 28. februara očekuje se kiša ili lokalni pljuskovi, a od 16. do 18. februara umerena košava..

 Ovde možete preuzeti najnoviji Operativni bilten Republičkog hidrometeorološklog zavoda Srbije, sa preciznom prognozom do 1. marta 2015. i seozonskom prognozom vremena.




Нема коментара:

Постави коментар