MENI

Smanjite potrošnju interneta za pola!

Engadget portal navodi da je dalje u pitanju štednja do 50 odsto potrošnje podataka, što će korisnicima koji koriste mobilni net kod kuće, preko USB stika ili na neki drugi način, biti i te kako dobrodošla opcija.



Nakon što je predstavljena ova opcija za Android i iOS, Google i za veb korisnike donosi manju potrošnju podataka preko Chrome pregledača.

Na zvaničnom blogu Googla najavljen je i novi Chrome dodatak, koja će doneti napredno komprimovanje podataka, uz upravljanje propusnim opsegom i Safe Browsing tehnologiju, koja će korisnike štititi od mobilnog malware softvera i virusa dok surfuju netom.

Engadget portal navodi da je i dalje u pitanju štednja do 50 odsto potrošnje podataka, što će korisnicima koji koriste mobilni net kod kuće, preko USB stika ili na neki drugi način, biti i te kako dobrodošla opcija.

Esktenziju Data Saver Chrome preuzmite ODAVDE, a ukratko ona radi tako što Google na svojim serverima komprimuje (sabija) sadržaje sajtova koje posećujete pre nego što ih otvorite, uz kontrolisanje bezbednosti sajta i zaštitu privatnosti.

mondo.rs

2 коментара:

  1. Nije moguce preuzeti extenziju...dajte pravi link

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U pitanju je ekstenzija personalizovana za Chrome. Dakle, možete je dodati upravo preko Chrome-a, u kome i ovaj link normalno funkcioniše (upravo smo ponovo probali).
      Hvala i pozdrav!

      Избриши