MENI

VIDEO: Prosvetari okupali ministra Verbića

Foto: YouTube printscreen
Oko 5.000 prosvetnih radnika danas je izašlo u protestnu šetnju nešto posle podneva. Ministar prosvete Srđan Verbić izašao je u jednom trenutku u parku Manjež pred nezadovoljne štajkače, ali su ga oni polili vodom i počeli da guraju.




Odmah posle incidenta i usled velike gužve, Verbić je ušao u ministarstvo i pozvao predstavnike sindikata na razgovor.

Članovi dva sindikata obrazovanja krenuli su nešto posle podneva u protestnu šetnju pod nazivom "Prosveto, vreme je", od Doma Narodne skupštine do vlade i Ministarstva prosvete, nezadovoljni materijalnim položajem i stanjem u obrazovanju.

Čelnici dva sindikata koji su u štrajku i ministar Verbić, danas nisu postigli dogovor o zahtevima prosvetnih radnika, pa će protest u školama, koji ulazi u pet mesec, biti nastavljen. Verbić je na sastanku sa predsednikom Unije sindikata prosvetnih radnika Draganom Matijevićem i potpredsednikom Sindikata radnika u prosveti Srbije Miloradom Antićem, rekao da zbog aranžmana sa MMF-om ne može da se izađe u susret prosvetnim radnicima koji traže bolji materijalni položaj.

"Vlada to ne može da obeća zbog aranžmana sa MMF i Ministarstvo prosvete nema taj novac u budžetu", rekao je Verbić i naveo da nema ovlašćenje da tako nešto potpiše.

Нема коментара:

Постави коментар