MENI

Krvavi Mesec: Totalno pomračenje u subotu!

FraukeFeind / pixabay.com
U subotu, 4. aprila, sablasno crvena boja obojiće Mesec. To će biti treće od četiri uzastopna "krvava pomračenja", što je veoma redak fenomen, koji je, prema tvrdnjama jednog američkog sveštenika, opisan u Bibliji.


Ono što će se videti je potpuno crvena boja Meseca pa ga zovu još i krvavi Mesec, a najmanji mu je perigej, ili udaljenost od Zemlje, do sada. Donosi osetne promene, neophodne transformacije, odnosno kosmičke nagodbe.


Eksperti predviđaju da će Mesec biti potpuno pomračen čitavih pet minuta, te da će ta pojava moći da se vidi na nebu iz SAD, Azije i Australije.

Prema podacima koje je objavila NASA, ovaj fenomen desio se svega par puta u poslednjih 200 godina.

Biblija kralja Džejmsa (engleski prevod svete knjige iz 1611. godine) navodno je predvidela ovu situaciju:
Džon Hagi

"Sunce će se pretvoriti u tamu, a Mesec u krv, pre nego što veliki i užasan Gospodnji dan dođe".

Džon Hagi, američki sveštenik, tvrdi da je veoma simbolično vreme pojave ovog fenomena, te da se on dešava isključivo za vreme tri dana - "od petka, Isusove smrti do nedelje, njegovog vaskrsenja".

- Ljudi veruju da se stvari menjaju i da Gospod pokušava da komunicira sa njima na taj način. Ko sam ja da to opovrgnem - kaže sveštenik, i dodaje da je kod "krvavog Meseca posebno to što on ispunjava proročanstvo iz svete knjige".



Na ličnom astrološkom planu, ovu eklipsu će naročito osetiti rodjeni u drugoj dekadi kadinalnih znakova kao i oni koji imaju Mesec u drugoj dekadi kardinalnih znakova (Ovan, Rak, Vaga, Jarac). Rušilačka ambicija, sujeta, neprimereni entuzijazam, hirovitost i brze pogrešne odluke obeležiće naredne dane. Osećaj "hitnosti", potreba za brzinom, poteba za promenom, napadom i inicijativom, obeležiće onaj segment života koji je aktiviran znakom Ovna u vašoj natalnoj karti.
Stanite na liniju i krenite napred.

Lunarna eklipsa često govori o odnosima. Ne moraju to biti odnosi između dve osobe, mogu biti i između dve oblasti života, dve naše osobine, između vrline i poroka… Ali kako je Mesec sada u Vagi veoma je moguće da će mnogi među nama morati da reše nerazrešene međuljudske odnose.

Mnoge će na to naterati iznenadni spoljašnji uticaji (Sunce i Uran u Ovnu nasuprot Mesecu), ali i uticaj preobražaja koji su doživeli u prethodnom periodu svog života (Pluton u Jarcu kvadrat Mesec).

Imamo pozitivan uticaj Jupitera iz Lava da nam pomogne da zadržimo sopstveni i očuvamo integritet druge osobe – koliko je to u našoj moći.

Tajne izbijaju na površinu, osećanja vriju, ali oni koji pošteno postupaju, isplivaće neokaljani. Još jači.

Pomračenja imaju lošu reputaciju odvajkada jer nam ljuljaju svet da bi nas oslobodila tereta. Ali mi često teret ne osećamo, a ne želimo da nam se ustaljenost remeti. Eto uticaja spolja koji nas nagoni da se trgnemo i, ako treba i silom prilika – oslobodimo sebe balasta prošlih, preveziđenih veza, stavova, obrazaca ponašanja, stila života…

Nasuprot Mesecu su i Merkur i Južni mesečev čvor – obradite logički informaciju o završetku jednog procesa, jedne veze, jedne etape u životu. Koliko god mnogo da je emocija, razložite sebi činjenice i povežite tačke koje su vas dovele do neminovnosti raskida, završetka. Povod može biti iznenadan, ali je uzrok davnašnji.

Нема коментара:

Постави коментар