MENI

Povratak stidnih dlačica - novi kozmetički hit u Hrvatskoj

Hrvatice imaju novi kozmetički hit - presađuju kosu na venerin breg i na obrve. Dlačice kojih su se neke žene trajno rešile su ponovo u modi – posebno na intimnim delovima. Trend jača i na Zapadu. Poznate glumice poput Kameron Dijaz i Gvinet Paltrou nedavno su javno su rekle da bi volele da imaju više pubičnih dlaka.


“Cure mlađe od 30 godina, u nekim ranim dvadesetim godinama redovno žele laserski da uklone dlačice na venerinom bregu, a nama starijima je žao kada to vidimo. Ja se sećam ’Start’ magazina, jugoslovenske verzije ’Plejboja’ i tu su stidne dlačice bile lepe“, kaže Nikola Milojević, lekar estetske medicine.

Da bi se venerin brežuljak osvežio novim sadnicama potrebno je od hiljadu do dve hiljade dlaka, ali i posebna nega.

“Ta dlačica se ne ponaša kao prirodna stidna dlačica jer je tu važno njeno poreklo. Ona će se ponašati kao dlaka na glavi, a to ima i pozitivne i negativne strane. Negativna je da će češće rasti i morati da se održava, a pozitivna je da ta dlačica mnogo lepša i može se oblikovati bolje nego stidna dlačica“, kaže on.

Učinak transplantacije vidi se tek nakon nekog vremena. Naime, vlasi nakon transplantacije ispadnu, te počnu ponovo da rastu tri do pet meseci nakon transplantacije. Potpun učinak vidi se otprilike nakon šest meseci.

Zanimljivo je da stidne dlačice u raznim kulturama imaju različito značenje – u Aziji to je znak plodnosti, a u zapadnom svetu mogu biti znak pripadnosti.

Нема коментара:

Постави коментар