MENI

"Plejboj" ubuduće bez golih žena!

Muški magazin Playboy će posle šest decenija izlašenja prestati da objavljuje ono što je sve ovo vreme bio njegov zaštitni znak - fotografije nagih žena. Odluka predstavlja veliku promenu za časopis Hjua Hefnera, koji je bio sinonim za golotinju još od 1953, objavio je Daily Mail. 



Hefner, koji sada ima 89 godina, osnovao je magazin nakon što je radio za Esquire i prvo izdanje u decembru 1953. imalo je (obučenu) Merilin Monro na naslovnici.

Iako su generacije muškaraca praktično odrasle prelistavajući Plejboj, internet pornografija polako je počela da potiskuje taj i slične časopise. Iako je nekada objavljivan u tiražima od 5,6 miliona, danas izlazi svega oko milion primeraka, što je verovatno i glavni razlog za ovu odluku.

“Sada ste samo jedan klik udaljeni od svake zamislive poze u seksu, pa su erotske fotografije postale jednostavno passé”, rekao je izvršni direktor Plejboj Enterprises Skot Flenders.

Sajt još od avgusta nema golišave fotografije, a zahvaljujući tome broj posetilaca povećao se za 16 miliona.

Flenders je još prošle godine predvideo da će golotinja napustiti magazin, jer zapravo “smanjuje publiku, umesto da je proširuje”.

U budućim verzijama, Plejboj će i dalje imati fotografije žena u provokativnim pozama, ali ne i potpuno gole, a još se ne zna da li će biti čuvene duplerice.

Нема коментара:

Постави коментар