MENI

Ledeni dani i snežni nanosi

Zima, zima, e pa... Pred nama su ledeni dani, vetar i snežni nanosi. Republički hiodrometeorloški zavod Srbije upozorio je da se očekuje se stvaranje snežnog pokrivača ukupne visine od 10 do 30 santimetara, u planinskim predelima od 30 do 60, a na jugu Vojvodine do pet santimetara.



Kako je saopšteno, očekuje se i stvaranje snežnih nanosa, a u nedelju, ponedeljak i utorak ledeni dani sa temperaturom nižom od nula stepeni.

U Srbiji će sutra biti oblačno i hladno, mestimicno sa snegom uz stvaranje i povecanje visine snežnog pokrivaca. Više padavina biće u istocnoj, južnoj i centralnoj Srbiji, ponegde stvaranje nanosa. Na krajnjem severozapadu suvo.

Duvaće umeren i jak, severni i severozapadni vetar. Najniža temperatura biće od -5 do -1, najviša od -2 do 2 stepena.

U Beogradu će biti oblačno i hladno, povremeno sa slabim snegom. Stvoriće se manji snežni pokrivač, a duvaće umeren i jak, severni vetar. Najniža temperatura -3, najviša -1 stepen.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u ponedeljak će biti oblacno i hladno, mestimicno slab sneg sa tendencijom slabljenja i prestanka. U toku noci razvedravanje.

U utorak i sredu biće hladno, posebno ujutro. U utorak vedro, u sredu postepeno naoblacenje, a dnevna temperatura u manjem porastu. U cetvrtak i petak oblacno, mestimicno sa slabom kišim i snegom.

U subotu i nedelju suvo i hladno, posebno ujutro. U ponedeljak i utorak ledeni dani, a temperatura će ceo dan biti niža od 0 stepeni, a od srede će biti malo toplije.

Izvor: Tanjug

Нема коментара:

Постави коментар