MENI

Kruševac pobedio, dobija fabriku za 1.200 radnika

Kruševac je, u konkurenciji osam gradova u Srbiji, izabran za najbolju lokaciju na kojoj će nemačka kompanija "Kromberg i Šubert" graditi fabriku. Time je grad dobio svog prvog velikog investitora, rečeno je agenciji Beta u Gradskoj upravi.




Za početak radova potrebno je dobijanje svih potrebnih građevinskih dozvola.

Fabrika na 20 hiljada kvadratnih metara biće završena do kraja godine, a tokom zimskog perioda će se obaviti opremanje fabrike i obuka radnika.

Otvaranje fabrike je planirano za 2017. godinu, a biće zapošljeno 1.200 radnika. U drugoj fazi razvoja, Kromberg & Schubert zaposliće još 1.300 radnika.

Petogodišnji plan predviđa proširenje fabrike na još 20.000 kvadrata i da u njoj radi ukupno 4.000 ljudi, prenosi Beta.

“Plan je da vlada, strani investitor i Grad Kruševac sredinom jula potpišu sporazum o nemačkoj investiciji, koji priprema Razvojna agencija Srbije, a da posle toga krenu pripreme oko pribavljanja dokumentacije za sve dozvole koje su potrebne za izgradnju”, navode u Gradskoj upravi.

Porodična kompanija Kromberg & Schubert posluje od daleke 1906. godine. Ova kompanija ima fabrike na 30 različitih lokacija po čitavom svetu. Bave se proizvodnjom kablova za automobilsku industriju, isključivo za automobile nemačkog porekla. Kompanija zapošljava 50 hiljada radnika, a najbliža njihova fabrika je u Bitolju.

Izvor: Beta

Нема коментара:

Постави коментар