MENI

Radnici iz Srbije dobro došli u Ujedinjene Arapske Emirate, plata do 12.000 evra

Radnici iz Srbije dobrodošli su u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a mesečne zarade za pojedina zanimanja dostižu i neverovatnih 12.000 evra!

ohsusannamarie / Pixabay



Avio-industrija, arhitektura, ugostiteljstvo, medicina, fitnes industrija, edukacija, trgovina, marketing, IT, poslovi obezbeđenja i dizajna samo su neke od oblasti u kojima su traženi i dobro plaćeni radnici sa Balkana, piše Alo!

 - Inženjerske plate se kreću od 2.500 do 12.000 evra i zavise od pozicije, godina iskustva, firme koja ih angažuje i projekata na kojima rade. Raspon plata u arhitekturi je od 3.800 evra pa naviše. Naši IT stručnjaci i dizajneri startuju sa početnim primanjima od 2.500 evra, oni brzo napreduju jer imaju fantastično znanje. Prosečna plata stjuardese je oko 3.000 evra, plus benefiti u vidu obezbeđenog smeštaja, zdravstvenog osiguranja i povoljnih cena avio-karata za ceo svet. U fitnes industriji zarade su od 2.500 evra pa naviše. U ugostiteljstvu se početna primanja kreću od 1.500 evra pa naviše, u zavisnosti od pozicije (uz dodatni bakšiš, plaćen smeštaj i zdravstveno osiguranje) - navodi Snežana Moldovan, urednik portala „naš biro“, koja ističe da ograničenja nema i da posao mogu dobiti i stariji ljudi jednako kao i mladi ukoliko su spremni da nauče jezik i prilagode se novoj, multikulturalnoj sredini. Ona dodaje da radnu dozvolu i vizu obezbeđuje poslodavac.

Prema njenim rečima, ne treba ići grlom u jagode i prihvatati platu (bez smeštaja) koja je niža od 2.500 evra, jer sa tim primanjima nećete moći da platite stan i živite pristojno.

- Iznajmljivanje stana košta najmanje 1.000 evra. Cene hrane su pristupačne, za jednu osobu dovoljno je oko 300 evra ako spremate sami, ali bez ijednog izlaska u restoran ili odlaska na piće kafić (na primer, najjeftinije pivo je šest evra, u boljem lokalu 20 evra). Javni prevoz odlično funkcioniše, benzin je takođe jeftin, ali ako odlučite da živite na periferiji i smanjite troškove stanarine na 800 evra, računajte na bar sat pri dolasku na posao i isto toliko u povratku. Sami procenite da li ste tako uštedeli ili ne. Prosečna cena kuvanog obroka u restoranu je od 15 evra pa naviše - kaže Snežana Moldovan.

Emirati su skupi za život, dodaje ona, ali ako imate znanje, entuzijazam i želite da napredujete, uspećete.

Snežana Moldovan ističe da ako znate engleski i imate diplomu, vaše šanse za dobijanje posla u Emiratima su veće.

Kompletan tekst pročitajte OVDE!

Нема коментара:

Постави коментар